Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Tânăr de 17 ani cercetat pentru contrabandă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au observat, vineri, pe raza localităţii Straja, două persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă.

Pentru reținerea bărbaților care nu s-au supus somațiilor prin voce, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acţiunii, a fost reţinută o persoană, care a fost identificată ca fiind un cetățean român, în vârstă de 17 ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.

Imediat au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite două colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

„S-a luat măsura conducerii persoanei în cauză împreună cu coletele la sediul poliției de frontieră unde, în urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conţin 3.000 de pachete cu ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană. Marfa, în valoare de 35.100 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat. Lucrarea penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea soluționării legale”, se precizează într-un comunicat al Poliției de Frontieră.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Tânăr de 17 ani cercetat pentru contrabandă | Moldova24

Lăsați un comentariu

*