Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Municipiul Suceava a primit distincția de „Destinație europeană de excelență”, la Târgul de Turism al României

Municipiul Suceava a primit, joi, distincția de „Destinație europeană de excelență”, la Târgul de Turism al României de la Romexpo.

Distincția a fost primită de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

„Având în vedere faptul că proiectul EDEN a fost depus de administrația județeană pe valori de patrimoniu din municipiul Suceava, la această ceremonie, am fost împreună cu domnul vicepreședinte al Consiliului Județean, Gheorghe Niță. Această premiere reprezintă o recunoaștere a eforturilor făcute de către Municipiul Suceava şi de către Consiliul Județean pentru promovarea turismului cultural și oportunitatea de promovare a acestei categorii de turism la nivel național și internațional”, a precizat Ion Lungu.

Proiectul „Destinații Europene de Excelență” EDEN a fost lansat de Comisia Europeană și are ca obiective creșterea vizibilității destinațiilor, a calității ofertei turistice europene, stimularea dezvoltării turismului durabil și crearea unei rețele între destinații.
Pentru atingerea acestor obiective, autoritățile naționale de turism din fiecare țară participantă la proiect a organizat un concurs pentru desemnarea destinației de excelență a țării respective, conform temei stabilite în cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism, întrunit la nivel european.

Tema propusă s-a referit la turismul cultural tangibil, concursul fiind lansat de Ministerul Turismului la începutul lunii martie, iar Consiliul Judeţean Suceava a depus în luna aprilie, prin Serviciul Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT), Proiectul „MUNICIPIUL SUCEAVA. Turism cultural tangibil”.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Municipiul Suceava a primit distincția de „Destinație europeană de excelență”, la Târgul de Turism al României | Moldova24

Lăsați un comentariu

*