Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Angajați ținuți peste program, fără plata orelor suplimentare, dar și salariați „la negru”. Ce alte probleme au mai găsit inspectorii muncii

Inspectorii de muncă suceveni au efectuat un număr de 219 controale, luna trecută, în domeniul relațiilor de muncă. În urma controalelor efectuate s-au aplicat un număr de 34 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 74.500 lei.

În luna octombrie au fost depistate un număr de 26 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care: 23 persoane ale căror contracte individuale de muncă au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor fără respectarea termenului legal, 2 persoane depistate fără forme legale de angajare care îşi desfăşurau activitatea la 2 angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 20.000 lei și o persoană depistată al cărui contract individual de muncă nu a fost transmis în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității.

„Deficienţe frecvent constatate în domeniul relaţiilor de muncă: neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă; netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor; netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor; nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară; nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat; nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă; nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal”, susține inspectorul șef al ITM Suceava, Romeo Butnariu.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. relu fenechiu says:

    Bai ITM , dar pe stapanul ala de sclavi de la Vila Alice, care le face receptionerilor tura de 24 de ore, nu=l vedeti? Unde dracu e legal in tara asta sa lucrezi 24 de ore non-stop?
    Pe astia din firmele de paza care au mai toti tura de 24 de ore nu-i vedeti? Zici ca l-ai prins pe Dumnezeu d-un picior daca prinzi tura de 12 ore la paza ….
    Pe astia cu restaurante , baruri, care tin personalul in ture de 12-14-16-18 ore nu-i vedeti?
    Nicu unul nu plateste suplimentar orele peste programul normal de 8 ore, nici unul nu-si respecta angajatul, toti au doar sclavi, pe care ii schimba in secunda 2.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*