Duminică 09 Decembrie 2018, Actualizat acum 342 zile 12:00 am

 

Ioan Stan: nici un român nu a uitat cine a tăiat pensiile și salariile, alocațiile, cine a închis spitale

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a ținut să clarifice, printr-un comunicat de presă, anumite  aspecte legate de, susține el, eronata înțelegere a demersurilor guvernamentale în transpunerea în fapt a programului de guvernare adoptat de Parlament.

„Sunt politicieni care nu pot accepta acțiunile Guvernului ca fiind menite să asigure românilor siguranța zilei de azi ca și a celei de mâine incluzând condiții decente de sănătate, instruire, protecție socială. Dimpotrivă, le văd ca pe măsuri destinate prăbușirii nivelului lor de trai și se erijează în apărători ai drepturilor acestora. Recent, un astfel de demers a încercat să-și facă drum spre conștiința sucevenilor și cred că ar fi încorect să-l lăsăm să încerce chiar dacă nu-l crede nimeni. Astfel, se deplânge în textul cu pricina situația cumpărătorilor de mașini poluante. Las la o parte faptul că acele achiziții nu erau, de cele mai multe ori înmatriculate în România privând astfel bugetul de stat de sumele pe care cumpărătorii onești le achitau. Am fost pur și simplu invadați de autoturisme demne de muzeu, înmatriculate în Bulgaria ori în alte părți, dar ,repet, nu în România. Numai în perioada 1.01 – 1.09.2017 au intrat în țară cu 80% mai multe mașini decît în aceeași perioadă a anului trecut. La un așa volum de achiziții calitatea aerului este net pusă în pericol de motoarele poluante și perclitarea sănătății noastre primează în logica oricui este de bună credință”, susține Stan.

Referitor la fiscalizarea contractelor de muncă cu timp parțial și deplângerea legată de impozitarea respectivilor angajați, Stan a precizat că „combaterea muncii la ,,gri,, care motivează măsura respectivă, faptul că angajatorii, în încercarea de a reduce sarcina fiscală, încheie contracte de muncă cu timp parțial deși activitatea desfășurată de angajat presupune un program normal de muncă nu este considerat important pentru autorii declarațiilor cu pricina. Deasemeni, nici un cuvânt despre categoriile de angajați cu astfel de contracte și care sunt exceptate de la impozitare. În mare, astfel de afirmații creează impresia unei lecturi superficiale a textului încriminat. Mai departe și mai agresiv se face vorbire despre trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. La fel ca și în aspectele relevate anterior, inițiativa este condamnată integral din false considerente de suplimentare a birocrației și de mărire a sarcinii fiscale. Se eludează, cu bună știință reducerea cotelor cumulate ale contribuțiilor sociale obligatorii de la 39,25% la 37,25% și reducerea numărului acestora de la 9 la3, scăderea impozitului pe venit de la 16 la 10 %, majorarea nivelului venitului lunar brut în funcție de care se acordă deducerea personală, revizuirea modului de impozitare al IMM-urilor care relizează venituri de la 500.000 la 1.000.000 euro și care plăteau până acum 16%, la 1% pe veniturile realizate. Foarte important și deasemeni nebăgat în seamă, O.G. transpune în legislația românească prevederile Directivei 2016/1164 a UE pentru combaterea externalizării profiturilor companiilor multinaționale”.

Senatorul susține că în încercarea opoziției de a împiedica acțiunile guvernanților nu reprezintă nimic constructiv.

„Cu atât mai mult cu cât ele sunt practicate de exponenți ai unor regimuri politice de tristă amintire. Afirm aceasta fiind convins că nici un român nu a uitat și nu poate uita cine a tăiat pensiile și salariile, indemnizațiile și alocațiile, cine a închis spitale și a împovărat țara cu împrumuturi înrobitoare. Cine guverna atunci, nu suficient de demult pentru a spera în uitarea celor loviți”, a precizat Stan.

loading...

Loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Ioan Stan: nici un român nu a uitat cine a tăiat pensiile și salariile, alocațiile, cine a închis spitale | Moldova24

Lăsați un comentariu

*