Marti 18 Decembrie 2018, Actualizat acum 351 zile 12:00 am

 

Profesorul Adrian Graur de la USV, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Ilmenau

Parcursul profesional al profesorului univ.dr.ing. Adrian Graur, rector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava în perioada 2004-2012, s-a bucurat de o apreciere constantă atât pe plan național, cât și internațional, domnia sa fiind distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Naționale „Yurii Fedkovici” din Cernăuți și al Universității Tehnice a Moldovei din Chișinău.

O nouă certificare a meritelor Profesorului Adrian Graur a venit luni, 6 noiembrie a.c., în Germania, când, în cadrul unei ceremonii de o înaltă ținută academică, acestuia i-a fost conferit titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Ilmenau, în semn de recunoaștere a realizărilor științifice ale domniei sale și pentru contribuția la dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre cele două instituții, precum și a relațiilor generale dintre România și Germania. Din comisia de acordare a titlului au făcut parte profesorul Peter Scharff, Rector al Universității Ilmenau, profesorul Juergen Petzoldt, Prorector, profesorul Peter Schaaf, Decanul Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Comunicațiilor (Univ. Ilmenau), profesorul Frank Berger, membru al aceleiași facultăți, și Dr. Frank March, Directorul Școlii Internaționale (Univ. Ilmenau).

În intervenția domniei sale, Profesorul Adrian Graur a vorbit, printre altele, despre parcursul colaborării dintre cele două instituții, făcând referiri și la perioada în care a fost rector al universității noastre:

Mărturisesc că acordul de colaborare semnat între Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea Tehnică din Ilmenau, în 2011, nu a fost motivat de capricii academice, ambiție sau vanitate. La acel moment, am simțit instinctiv că regiunea din care provin mi-a dăruit puteri speciale pentru a produce schimbări în bine în viețile oamenilor. S-a dovedit că, în timp ce proiectele pe care am reușit să le terminăm au arătat ceea ce știm, proiectele noastre viitoare decid ceea ce vom învăța”, a precizat profesorul.

În partea a doua a discursului, Profesorul Graur a reamintit distinșilor membri ai prezidiului și comunității academice din Ilmenau despre contribuția lumii germanice la progresul economic, social și cultural al Bucovinei.

„Vă mulțumesc pentru acest prestigios Doctorat onorific, acordat de Universitatea din Ilmenau. Prin onoarea pe care mi-ați acordat-o astăzi, ați onorat, de fapt, Bucovina mea iubită. Totodată, îmi extind sincera recunoștință către cei care m-au recomandat pentru această distincție: Profesorul Andreas Steimel și Profesorul Mihai Cernat. Acum știu că nici o prietenie nu este accidentală; am înțeles că prietenii adevărați sunt ca fulgii de zăpadă: toți diferiți și toți frumoși.”, a mai adăugat.

loading...

Loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Profesorul Adrian Graur de la USV, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Ilmenau | Moldova24
  2. Distincția de „Rector Emeritus” al USV, acordată profesorului universitar Adrian Graur | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*