Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Bărbat condamnat pentru că şi-a ucis prietenul de pahar

Un barbat din Galanesti a fost condamnat dupa cesi-a ucis in bataie prietenul de pahar. Ilie Bujdei a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, de magistratii Tribunalului Suceava.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus, in aprilie,  trimiterea în judecată a lui Ilie Bujdei și Gheorghe Hurjui, cercetați în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Potrivit anchetatorilor, victima. C.I,. din satul Hurjuieni se afla acasă, pe 23 octombrie 2016, iar la un moment dat la locuința sa au ajuns, pe rând,  Ilie Bujdei și Gheorghe Hurjui.

Cei trei au consumat împreună mai multe sticle de alcool sanitar pe care l-au prefăcut cu apă. După mai multe discuții și după ce au terminat alcoolul, cei trei au adormit.

Târziu în noapte, Ilie Bujdei s-a trezit și din cauza beției, a crezut că i s-au furat bani din buzunare, motiv pentru care, fără a întreba victima, a început să o lovească puternic cu pumnii  în zona cranio-cerebrală. Bărbatul a căzut pe podea. Din cauza zgomotelor s-a trezit și Gheorghe Hurjui, care l-a văzut pe proprietarul casei pe podea și a început și el să îl lovească cu picioarele.

După ce au dat în bărbat ca într-un sac de box, Hurjui a părăsit locuința, iar Bujdei s-a culcat în patul victimei.
Fiul victimei s-a întors acasă la câteva ore după miezul nopții și l-a găsit pe tatăl său în stare gravă. A sunat imediat la 112, iar bărbatul a fost dus la spital.

„Conform concluziilor cuprinse în raportul de constatare medico-legală, victima a prezentat leziuni de violenţă produse prin loviri cu şi de corpuri dure precum şi cu un corp dur cu margine ascuţită, care necesită în vederea vindecării un număr de 100-110 zile de îngrijiri medicale. Medicul legist a reţinut în cuprinsul raportului faptul că victima a suferit, printre altele, şi fractura platoului tibial extern genunchi drept. Ulterior externării din spital victima a revenit la domiciliu fiind îngrijit de fiul său, dar starea lui de sănătate s-a agravat, la data de 27 noiembrie 2016 victima încetând din viaţă la domiciliul său.  Conform concluziilor cuprinse în raportul medico-legal de autopsie, moartea victimei a fost secundar violentă şi s-a datorat unei insuficienţe respiratorii acute, urmare unei bronhopneumonii cauzată de imobilizare la pat datorită unei fracturi de gambă dreapta produsă la data de 24 octombrie 2016. Între bronhopneumonia care a dus la deces şi fractura de gamba dreapta există legătură cauzală indirect, spun procurorii.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Bărbat condamnat pentru că şi-a ucis prietenul de pahar | Moldova24

Lăsați un comentariu

*