Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Două autoutilitare care transportau lemn ilegal, oprite la Bălcăuți și Șcheia

Două autoutilitare care transportau lemn ilegal au fost oprite de polițiști, luni, la Bălcăuți și Șcheia. Într-un comunicat al Poliției Suceava se arată că o patrulă din cadrul Secţiei 13 Poliţie Rurală Bălcăuți, a oprit pentru control pe DC 35 din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat de 30 de ani din comuna Horodnic de Sus, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 1,86 m.c. lemn de foc de esență fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 213 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

În aceeași zi, un echipaj din cadrul Poliției comunale Șcheia, a oprit pentru control pe strada Mănăstirii din localitate, autoutilitara condusă de un tânăr de 18 ani, din comuna Slatina, care transporta material lemnos.

În urma inventarierii s-a stabilit faptul că acesta transporta cantitatea de 5,56 metri steri lemn de foc de esență fag și esență rășinoase și nu doar de esență fag, conform documentelor.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos de esență rășinoase a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Pătrăuți.

Totodată, întrucât pe avizul de însoțire a materialului lemnos era trecut greșit numărul de înmatriculare al autovehiculului, s-a dispus sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 1.000 lei a reprezentantului societăţii emitente a documentului pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Două autoutilitare care transportau lemn ilegal, oprite la Bălcăuți și Șcheia | Moldova24

Lăsați un comentariu

*