Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

FOTO! Câțiva medici de familie suceveni au protestat la Casa de Asigurări și Prefectură

Câțiva medici de familie suceveni au protestat, joi, la Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, dar și la Instituția Prefectului, arătându-și astfel nemulțumirea față de subfinanțarea medicinei de familie, defecțiunile tot mai dese ale SIUI, dar și birocrația excesivă.

Alături de medici, la protest, s-au aflat președintele Colegiului Medicilor Suceava, Sorin Hîncu, și președintele Asociației Medicilor de Familie din Suceava, Irina Franciuc.

Medicina de familie reprezintă baza, medicii de familie dau rețete, fac vaccinuri, asigură tratamentul pacienților și vindecă mai mult de jumătate din afecțiunile cu care pacienții se prezintă, ei sunt eșalonul I și noi omorâm acest segment pentru că nimeni nu vrea să înțeleagă importanța lui”, a declarat Hîncu.

După discuțiile pe care le-a purtat cu medicii de familie, conducerea CAS Suceava a transmis un comunicat de presă.

„Solicitările cuprinse în memoriul depus de reprezentanții Coaliției vor fi analizate de conducerea CAS, urmând să se caute soluții la aspectele semnalate care pot fi rezolvate la nivel local, iar aspectele care țin, după caz, de competența CNAS sau a altor instituții locale ori centrale (DSP, Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor Publice, ANMDM etc.) vor fi comunicate acestora, în vederea soluționării”, se precizează în comunicat.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Câțiva medici de familie suceveni au protestat la Casa de Asigurări și Prefectură | Moldova24

Lăsați un comentariu

*