Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Sirenele de alarmare publică vor suna, miercuri, în județul Suceava

Miercuri, 1 noiembrie 2017, în intervalul orar 10-11, va avea loc exercițiul pentru transmiterea mesajelor de înștiințare/prealarmare și verificare a funcționării sirenelor de alarmare publică.

ISU Suceava recomandă cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările autorităţilor. Pentru a evita panica, informați membrii familiei asupra acestui exercițiu.

Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate
(https://www.igsu.ro/index.php?pagina=audio).

Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

De asemenea, sistemul de înștiințare-alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*