Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Topul zonelor cu cel mai mare risc de accidente rutiere grave, în județul Suceava

Foto: StirileProtv

Cele mai multe evenimente rutiere ce au avut ca şi consecinţă decesul unor persoane au avut loc pe raza de competență a municipiilor Rădăuţi (8 accidente grave, soldate cu 9 persoane decedate şi 2 rănite grav), potrivit datelor oferite de Inspectoratul Județean de Poliție Suceava.

În topul zonelor cu cel mai mare risc de accidentare, pe locul doi, se află Suceava (8 accidente grave, soldate cu 8 persoane decedate și 1 rănită grav), pe trei se situează Fălticeni (7 accidente grave, soldate cu 7 persoane decedate şi 2 rănite grav) și urmează Vatra Dornei (5 accidente grave, soldate cu 6 persoane decedate şi 1 rănită grav).

În primele 9 luni la acestui an, e drumurile naţionale, care preiau circa 60% din totalul valorilor de trafic, au avut loc cele mai multe evenimente rutiere, urmate drumurile judeţene, drumurile comunale şi străzile din localităţile urbane și rurale ale județului;

Din totalul evenimentelor rutiere, 76,46% s-au produs pe drumurile situate în mediul rural (39 accidente soldate cu 41 persoane decedate şi 10 rănite grav).

Intervalul orar critic de producere a accidentelor rutiere a fost identificat ca fiind între 12.00 – 24.00, cu un procent de 74,51% din totalul evenimentelor grave de circulaţie (38 accidente, soldate cu 40 persoane decedate).

Cele mai vulnerabile categorii de persoane în cazul accidentelor mortale, sunt reprezentate de:
persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, implicate în 19 accidente rutiere grave, în urma cărora, au decedat 19 persoane, tinerii cu vârsta până în 25 de ani, cu 12 accidente, ce au avut ca și consecinţe grave, decesul a 14 persoane.

Analizând punctual dinamica fiecărui accident produs în urma căruia a decedat cel puţin o persoană, rezultă faptul că, 18 de evenimente rutiere grave (35,29% din total) în care au decedat 19 persoane, au avut loc în condiţii greu de prevenit de către poliţiştii rutieri, respectiv: pierderea controlului asupra direcţiei de deplasare în condiţii de carosabil umed sau acoperit cu zăpadă/gheaţă, polei, etc., lipsa de experienţă în conducere în curbe periculoase sau în condiţiile unor situaţii imprevizibile (apariţia de animale pe carosabil), oboseala la volan, neatenţia sau unele afecţiuni medicale ce au provocat crize conducătorilor auto, aflați în trafic”, arată datele IPJ.

53 de persoane au murit, iar peste o mie au fost rănite în accidente, de la începutul anului. Vezi drumurile din Suceava unde au loc cele mai grave accidente rutiere!


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Topul zonelor cu cel mai mare risc de accidente rutiere grave, în județul Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*