Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea activităților ilegale cu lemn. Zeci de societăți și peste 300 de mijloace de transport, verificate

În perioada 17 – 23 octombrie 2017, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava şi sprijiniți de lucrătorii Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava au desfăşurat, zilnic, acțiuni pe raza județului privind prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Au fost efectuate 88 controale la unităţi economice şi în fondul forestier şi au fost verificate 305 mijloace de transport.

Au fost constatate 10 infracțiuni şi au fost aplicate 100 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 69.350 lei.

În cadrul acţiunii au fost confiscaţi/indisponibilizati 524,01 m.c. material lemnos în valoare de 80.328 lei şi a fost confiscat un autovehicul auto.

La 21.10.2017, în jurul orei 06.00, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe raza comunei Păltinoasa, autoutilitara condusă de un bărbat de 42 de ani din comuna Stulpicani care transporta cherestea.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 3,360 m.c. lemn de lucru – cherestea, de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos în valoare de 1.512 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic, iar autoutilitara a fost indisponibilizată în vederea confiscării.

La 21.10.2017, în jurul orei 17.45, un echipaj mixt poliție-jandarmi a oprit pentru control pe drumul forestier ”Blidărița” din comuna Arbore, autoutilitara cu remorcă condusă de un localnic de 47 de ani care transporta material lemnos de esență rășinoase.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea din documentele prezentate de conducătorul auto, echipa de control a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii, au stabilit faptul că bărbatul transporta cu 2,62 m.c. mai mult material lemnos, din specia fag, decât cea din documente, respectiv 41,89 m.c.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar cantitatea de 2,62 m.c. a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Solca.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Acțiune a polițiștilor pentru combaterea activităților ilegale cu lemn. Zeci de societăți și peste 300 de mijloace de transport, verificate | Moldova24

Lăsați un comentariu

*