Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Pedeapsă mai mare în cazul polițistului de frontieră care s-a folosit de o uniformă de camuflaj și informații operative pentru a face contrabandă

Un polițist de frontieră sucevean a fost condamnat definitiv, luni, de magistrații Curții de Apel Suceava, la cinci ani de închisoare pentru complicitate la contrabandă în formă agravantă. Este vorba despre Vasile Marocico, care a fost prins în flagrant delict de colegii săi, anul trecut, în timp ce încărcat țigări de contrabandă într-o mașină, fiind camuflat.

Totodată instanța „obligă inculpatul Marocico V. Vasile să plătească părţii civile ANAF –Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi suma de 84.712 lei cu titlu de despăgubiri civile, precum şi accesoriile fiscale aferente calculate potrivit art.173-176 Cod procedură fiscală de la data de 28.06.2016 şi până la achitarea integrală a debitului. În baza art. 274 al. 1 Cod procedură penală, obligă pe inculpatul Marocico V. Vasile să plătească statului suma de 2000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare de la instanţa de fond, din care suma de 250 lei în faza de urmărire penală”.

Inițial, în martie, Vasile Marocico fusese condamnat de magistraţii Judecătoriei Rădăuți la trei ani și patru luni de închisoare.

like-facebookVasile Marocico, purtând o uniformă de camuflaj specifică agenţilor de frontieră pe care o deţinea în virtutea funcţiei pe care o exercită folosită în scopul inducerii în eroare a colegilor săi aflaţi în patrulare, şi întrebuinţând în interes personal date operative privind supravegherea frontierei de stat, la data de 28 iunie 2016, în jurul orelor 07.00, a preluat de pe direcţia semnului de frontieră cu nr. SF 661, la aproximativ 50 m faţă de linia de frontieră către interior, cantitatea de 7.470 pachete cu ţigări şi din care 2.500 marca „Marble” fără timbre fiscale de provenienţă duty-free şi 4.970 pachete cu ţigări marca „Ashima”, fără timbre fiscale, de provenienţă extracomunitară, bunuri ce trebuiau plasate sub un regim vamal, cunoscând faptul că provin din contrabandă.

Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce a început încărcarea cantităţii într-un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero în vederea transportării, activitate prin care a cauzat un prejudiciu estimativ de 82.170 lei.

Un polițist de frontieră a folosit uniforma de camuflaj și informații operative pentru a face contrabandă. Ce pedeapsă a primit


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*