Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Povestea desprinsă parcă din filme a unei bucovinence. A ajuns manager într-o companie de top la nivel mondial

Roxana Robini este o bucovineancă autentică de 55 de ani, născută în satul Vama și stabilită de 19 ani în Franța, cu o poveste desprinsă parcă din filme.

Cu inima este și acasă, la Vama, unde muncește o săptămână pe lună pentru a avea grijă de pensiunea deschisă, și la Paris, unde a ajuns, prin forțe proprii, Senior Director Medical într-una din companiile de top la nivel mondial în domeniul cercetării și testelor clinice, cu peste 20 000 de angajați, potrivit viitorulromaniei.ro.

Are cele mai calde amintiri din copilărie, deși din clasa a V-a a plecat de acasă la internat pentru a putea studia la Iași, apoi la facultate. A ales Medicina, având exemple în familie, însă nu a practicat-o în România, începuturile ducând-o, la doi ani de la Revoluție, în Africa de Sud. Revenită în țară după venirea lui Mandela acolo la putere, Roxana Robini a intrat în industria Pharma, dezamăgită de condițiile, mai ales salariale, din sistemul medical de stat. Și de aici drumurile au dus-o către o carieră fulminantă până într-o funcție de top la sediul din Paris al multinaționalei americane Parexel, organizația numărul doi la nivel mondial în cercetarea clinică, renumită pentru testarea noilor medicamente și a tratamentelor inovatoare. Și către un soț francez – ”o cremă de om”, cum îi spune, cu care are un adolescent de 16 ani și jumătate, o provocare mai mare decât sistemul Pharma din Franța.

Citește aici un interviu cu Roxana Robini!


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Povestea desprinsă parcă din filme a unei bucovinence. A ajuns manager într-o companie de top la nivel mondial | Moldova24

Lăsați un comentariu

*