Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Noi acțiuni ale polițiștilor la Șcheia. Doi copii neglijați de părinți vor fi puși sub protecția statului

Prin dispoziţia şefului IPJ Suceava, la nivelul comunei Şcheia este instituită zona specială de siguranţă publică fiind desfăşurate acţiuni zilnice cu efective sporite, scopul fiind asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pentru locuitorii comunei, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din auto, a furturilor din locuinţe, furturilor din genţi şi buzunare, prevenirea faptelor de violenţă stradală şi a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

O componentă aparte o constituie prevenirea delincvenţei juvenile, analiza situaţiei operative evidenţiind faptul că mulţi minori din acesată zonă sunt implicaţi în săvârşirea de fapte cu caracter penal.
În consecinţă, poliţiştii de prevenire dar şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava şi Postului de Poliţie Comunală Şcheia organizează periodic acţiuni pentru reducerea gradului de risc victimal şi infracţional a minorilor, stimuland frecventarea cursurilor şcolare şi responsabilizarea şi conştientizarea copiilor şi părinţilor cu privire la consecinţele adoptării unui comportament de tip delictual.

Astfel, la data de 21.10.2017, în intervalul orar 09.00 – 12.00 Poliția municipiului Suceava a organizat și executat o acţiune preventiv – reactivă pe linia încălcării prevederilor O.G. 97/2005, a depistării persoanelor cu ședere nelegală, a celor voiajoare ce nu-şi justifică legal prezenţa și/sau urmărite în temeiul legii, precum și pe linie de delincvență juvenilă și victimizare minori, pe raza comunei Șcheia.

La acțiunea organizată au participat poliţiştii Poliției municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică – Compartimentul Proximitate și Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare, Biroul Rutier, Secției de Poliție Rurală Moara și Poliția Comunală Șcheia, în echipe mixte formate din lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava – Detașamentul Mobil, lucrători din cadrul D.G.A.S.P.C. Suceava și personal din cadrul Primăriei Comunei Șcheia.

La acțiunea organizată au participat un număr total de 28 de persoane, din care 16 polițişti, 6 lucrători jandarmi, 2 lucrători D.G.A.S.P.C. și 2 lucrători din cadrul Primăriei comunei Șcheia. Au fost utilizate 7 autospeciale din dotare.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 94 de persoane, fiind avertizate 6 persoane.
Lucrătorii specialişti au consiliat 20 de persoane. Au fost identificate 7 persoane străine de localitate şi care nu îşi justificau prezenţa.

Au fost aplicate 13 sancțiuni contravenţionale în valoare de 2110 lei, din care la Legea 61/1991 = 2 în valoare de 1000 lei, la OUG 195/2002 = 5 în valoare de 870 lei şi la O.G. 97/2005 = 6 în valoare de 240 lei

Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au reţinut 1 permis de conducere şi au ridicat 1 certificat de înmatriculare.

De asemenea, au fost monitorizate cazurile de neglijență din partea a două familii și a fost identificat un nou caz de neglijență în familie privind 2 minore în vârstă de 5 ani, respectiv 11 ani, urmând a fi demarate demersurile procedurale în vederea instituirii unei măsuri de protecție pentru cei doi copii.

În paralel poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în colaborare cu partenerul tradiţional, dl. Brian Douglas, au oferit ghiozdane echipate cu penare şi rechizite copiilor cu posibilităţi financiare reduse şi au purtat discuţii cu părinţii minorilor în vedere responsabilizării acestora pentru a stimula copiii să urmeze şi să frecventeze cursurile şcolare.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Noi acțiuni ale polițiștilor la Șcheia. Doi copii neglijați de părinți vor fi puși sub protecția statului | Moldova24

Lăsați un comentariu

*