Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Britanicii de la Vast Resources au înregistrat producții record la mina de la Mănăila

Britanicii  de la Vast Resources au înregistrat în ultimele luni un record în ceea ce privește producția la mina Mănăila, iar activitățile de prospectare în zonele Măgura Neagră și Piciorul Zimbrului, aflate în vecinătatea minei polimetalice din Mănăila și care dețin mineralizare polimetalică, au început și ele.

În trimestrul iulie-septembrie, cantitatea de minereu extrasă la Mănăila a crescut cu 46% până la 40.462 tone uscate, în timp ce cantitatea de minereu măcinat a crescut cu 39% până la 39.135 tone uscate. Comparativ cu cel de-al doilea trimestru al anului 2017, producția de concentrat de cupru a crescut cu 31% până la 1.082 tone uscate în trimestrul III, în timp ce producția de concentrat de zinc a scăzut cu 25% până la 118 tone uscate, din cauza absenței activităților de procesare ale acestui produs în anumite perioade din acest trimestru. Producția de concentrat de aur a crescut și ea cu 50% în al treilea trimestru la 7 tone uscate, în timp ce gradul de concentrat de aur a scăzut cu 30% pe trimestru, la 31,4 grame pe tonă.

În timp ce compania se concentrează pe continuarea creșterii producției și a calității minereului, asocierea la licența minei din Băița Bihor pentru exploatarea și prelucrarea minereului polimetalic din perimetrul de exploatare a minelor Baita Bihor SA se află în stadii avansate de negociere și sunt conforme cu toate cerințele și dispozițiile legale actuale. Consiliului de administrație al Băița SA a solicitat acționarului său – Ministerului Economiei – aprobarea asocierii privind licența de exploatare și prelucrare a minereului polimetalic din perimetrul de exploatare Băița Bihor cu AFCR (deținută în proporție de 80% de Vast Resources), în acord cu prevederile legale în vigoare.

Mai mult, au fost demarate activitățile de prospectare la Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră în conformitate cu strategia companiei Vast Resources de a explora resursele de lângă Mănăila și de a extinde amprenta mineralizată românească prin achiziționarea de operațiuni miniere de exploatare și noi descoperiri. Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră se află la 74 km de mina de la Mănăila, deținută în proporție de 100% de Vast Resources.

“Octombrie a fost foarte reușit pentru Vast Resources România! Această lună a adus o mulțime de vești bune pentru companie. Rezultatele celui de al treilea trimestru sunt foarte bune și arată că putem furniza calitate și cantitate din mina noastră din Mănăila. În același timp, obiectivul nostru de dezvoltare a afacerii în România se desfășoară conform planurilor, în ceea ce privește avansarea în negocierile cu Băița SA și începerea prospectării pentru Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, care sunt foarte apropiate de mina noastră din Mănăila”, a declarat Andrew Prelea, CEO și președinte al Vast Resources Romania.

În al patrulea trimestru al anului 2017 compania va continua să raporteze evoluția proiectelor viitoare și statisticile trimestriale de producție, deoarece compania se străduiește să dezvolte proiectele românești în următoarele două luni. După cum a fost anunțat anterior, Vast Resources va continua să investească în operațiunile din țara noastră și să aloce cea mai mare parte din bugetul de investiții propus pentru aceste proiecte.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*