Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

FOTO! Preotul Petru Gavril și fiica sa, înmormântați într-o mare de lacrimi. Sute de persoane i-au condus pe ultimul drum

Foto: Danut Zuzeac / Adevarul.ro

Preotul Petru Gavril și fiica sa de doar șase anișori, Anastasia, au fost conduși, marți, pe ultimul drum de sute de oameni împietriți de durere.

Preoți, profesori, elevi, oficialități locale, dar și simpli cetățeni care îl cunoșteau pe preot și pe familia acestuia au condus cortegiul funerar la cimitirul din Rotopănești. Oamenii au fost duși din Lămășeni cu autocare și mașini.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor format din 100 de preoți în frunte cu arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen.

În timp ce tatăl și un copil sunt băgați în mormânt, mama și o altă fetiță se zbat între viață și moarte pe patul de spital.  Medicii urmează să verifice prin EEG dacă Anastasia, de 10 ani, mai are activitate cerebrală.

Trupurile neînsuflețite ale surorii și cumnatului preotului Petru Gavril,  respectiv Aurora și Cătălin Șandru, au fost depuse la capela bisericii Sf Nicolae din municipiul Suceava. Cei doi soți, de 46 și 47 de ani, au murit, sâmbătă, în accidentul din comuna Cornu Luncii.

Ei se aflau în autoturism alături de familia preotului, când mașina acestora a fost lovită puternic de un șofer de 42 de ani.

Cu toții mergeau la Iași, la moaștele Sfintei Parascheva. Decizia de a pleca la Iași a fost una pripită, luată de părinte după ce cu o seară înainte avuse un vis ciudat.

Aceștia vor fi înmormântați miercuri, 18 octombrie, la ora 12.00.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Preotul Petru Gavril și fiica sa, înmormântați într-o mare de lacrimi. Sute de persoane i-au condus pe ultimul drum | Moldova24

Lăsați un comentariu

*