Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Mesajul transmis de IPS Pimen după moartea preotului Petru Gavril: Atunci când viaţa unui tânăr preot este curmată atât de neaşteptat…

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a transmis un mesaj de condoleanțe după moartea tragică a preotului din Lămășeni, Petru Gavril.

Iată ce a transmis arhiepiscopul:

Cu adâncă întristare și nespusă durere, am aflat de trecerea, prematură și violentă, la Domnul a Preotului Petru Gavril, de la Parohia Lămășeni, protopopiatul Fălticeni, alături de fiica sa Anisia, în seara zilei de sâmbătă, 14 octombrie 2017, pe când mergea împreună cu maica preoteasă, cu cei patru copii şi sora şi cumnatul său în pelerinaj la Sf. Cuvioasă Parascheva la Catedrala Mitropolitană din Iași. Durerea este cu atât mai mare cu cât împrejurarea a fost una tragică, plecând pe calea veșniciei împreună, tată și fiică, sora şi soţul acesteia.
Părintele Petru Gavril a fost un vlăstar altoit pe viţa Hristos, slujind cu dăruire în parohia încredințată lui. Conştient de misiunea încredinţată odată cu hirotonia în preot, a fost prezent activ în viaţa credincioşilor, s-a implicat în multiple activităţi cultural-religioase şi sociale, s-a îngrijit de bunăstarea lăcaşului de cult în care a slujit.
Atunci când viaţa unui tânăr preot este curmată atât de neaşteptat printr-un grav accident de circulaţie, trebuie să ne întărim în credinţă şi să sporim în rugăciune. Comunitatea îndurerată a creştinilor din parohia în care a slujit, toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat de-a lungul anilor de slujire dau mărturie astăzi, prin gândul lor de rugăciune, pentru modul în care acest tânăr, vrednic preot, l-a slujit pe Hristos şi Biserica Sa.
Condoleanţele noastre se îndreaptă către familia Părintelui, în deosebi către tânăra lui soţie, Maria, preoteasă şi mamă, transmiţându-i gândul Nostru părintesc de mângâiere, compasiune şi întărire în faţa unei suferinţe atât de cumplite, precum şi rugăciunea pentru ridicarea din patul suferinţei în care se află alături de fiica sa Anastasia. Atât pentru ea, cât şi pentru copiii ei Anastasia, Ioan şi Alexia având în cuget şi gândul la Cel care păzeşte pe prunci, ne rugăm Preasfintei Treimi să le dăruiască har şi putere ca să biruiască durerea copleșitoare de acum.
În aceste momente de vremelnică despărţire de Preotul Petru Gavril, întru așteptarea Învierii de obște, suntem alături de familia îndurerată, de părinţii săi, de toate rudele, de cei cunoscuţi şi apropiaţi Părintelui Petru, precum şi de întreaga comunitate a credincioșilor Parohiei Lămăşeni, la care se adaugă toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat, precum şi toţi cei care sunt astăzi marcaţi de vestea dureroasă a morţii unui vrednic preot, atât de tânăr.
Ne rugăm lui Dumnezeu pentru întărirea şi mângâierea lor. Iar pentru sufletul Părintelui Petru ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Arhiereul Veşnic, să-l aşeze în ceata sfinţilor Săi slujitori, încununându-l cu pace şi iubire, în lumina Preasfintei Treimi.
† PIMEN,
Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Mesajul transmis de IPS Pimen după moartea preotului Petru Gavril: Atunci când viaţa unui tânăr preot este curmată atât de neaşteptat… | Moldova24
  2. Zi de doliu! Preotul Petru Gavril și fetița sa, conduși pe ultimul drum. Soția și una din fiice, în continuare în stare gravă | SuceavaNews.ro
  3. Zi de doliu! Preotul Petru Gavril și fetița sa, conduși pe ultimul drum. Soția și una din fiice, în continuare în stare gravă - Exclusiv24.net

Lăsați un comentariu

*