Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Vezi ce evenimente vor fi organizate de Ziua Bucovinei!

Mai multe evenimente sunt anunțate la Suceava cu prilejul Zilei Bucovinei, dar și a programului dedicat Centenarului.

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că de Ziua Bucovinei va fi organizată o ședință solemnă la Consiliul Județean, va avea loc o lansare de carte, va fi proiectat un film despre Bucovina, va fi acordat titlul de cetățean de onoare istoricului și cercetătorului rădăuțean Ștefan  Ceaușu și apoi va avea loc un spectacol în centrul municipiului Suceava, când vor fi aprinse și luminițele din ornamentele festive pentru Crăciun.

Vom avea ședința solemnă de sărbătorire, cu momentul de evocare, sper să finalizăm, să inaugurăm și să sfințim  sala Bucovina de aici din față la acea dată. Intenția pe care o anunț, astăzi, public este să propun plenului Consiliului Județean acordarea de titlu de cetățean de onoare domnului doctor cercetător Mihai Ștefan  Ceaușu, cel care a scris Istoria Bucovinei și foarte multe cercetări din domeniul istoriei Bucovinei, este cercetător al Academiei Române, rădăuțean de-al nostru. De asemenea, vom avea o lansare de carte, Flondor- Bucovina și România Mare, fiica lui Iancu Flondor vine cu această propunere și vom face o lansare în prezența lui Grigore Leșe la Teatrul Matei Vișniec, o lansare a acestei cărți”, a spus Flutur.

El a precizat că fi difuzat, în premieră, un film despre Bucovina, de 10-15 minute și apoi un spectacol special pentru a sărbători Ziua Bucovinei.

Totodată, vor fi realizate insigne și stegulețe, dar și alte materiale care să marcheze Centenarul.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*