Miercuri 19 Septembrie 2018, Actualizat acum 261 zile 12:00 am

 

Percheziții la Vicovu de Sus, Suceava și Fundu Moldovei. Vezi ce au căutat polițiștii

În ultimele două zile poliţiştii suceveni au intensificat activităţile investigative şi de cercetare penală în mai multe cauze de furt, efectând percheziţii şi recuperând o mare parte din bunurile sustrase.

Potrivit unui comunicat de presă, pe 10 octombrie, în urma continuării cercetărilor în cauzele privind furturile din locuințe comise pe raza comunei Putna, în noaptea de 04/05.09.2017, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, sprijiniți de echipe din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, au pus în executare autorizațiile de percheziție emise de Judecătoria Rădăuți la domiciliile unor minori de 16 și 17 ani, ambii din orașul Vicovu de Sus, ocazie cu care, au fost identificat mai multe bunuri asemănătoare celor care fac obiectul cercetărilor, respectiv : 2 motoferăstraie, 6 cămăși cu motive tradiționale și 4 telefoane mobile. Minorul de 16 ani a fost identificat la domiciliu, fiind audiat cu privire la proveniența bunurilor. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activității infracționale a celor doi minori și soluționarea procedurală a cauzelor.

La 11 octombrie 2017 s-au continuat cercetările privind la furtul comis la 08.08.2017 din locuința unei femei de 51 de ani, din municipiul Suceava, iar în urma activităților specifice desfășurate de polițiștii BIC, autorii furtului au fost identificați ca fiind trei tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 28 de ani, toți din municipiul Suceava. O mare parte din bunurile sustrase, respectiv televizorul și sistemul audio, au fost recuperate și predate persoanei vătămate. Față de o femeie de 28 de ani s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore, aceasta fiind depusă în CRAP al IPJ Suceava. Prejudiciul a fost estimat la suma de 1.500 lei, recuperat în mare parte.

În aceeași zi, s-au continuat cercetările privind la furtul comis la 10.10.2017 din locuința unui bărbat de 39 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, iar cu ocazia efectuării de activităţi investigative, s-a stabilit faptul că autorul furtului este un minor de 16 ani, din comuna Fundu Moldovei, persoană de la care a fost ridicată tableta sustrasă. În urma discuţiilor purtate cu procurorul de caz, s-a stabilit faptul că minorul urmează a fi cercetat în stare de libertate, urmând a fi propusă luarea uneia dintre măsurile educative. Cercetările vor fi continuate de polițiștii din cadrul BIC Câmpulung Moldovenesc privind infracțiunea de „furt calificat”.

loading...

Loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Percheziții la Vicovu de Sus, Suceava și Fundu Moldovei. Vezi ce au căutat polițiștii | Moldova24

Lăsați un comentariu

*