Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Aproape 400 de șoferi testați cu alcooltestul. Amenzi de peste 50.000 de lei aplicate de polițiști

În perioada 06-08 octombrie 2017, Serviciul Rutier – IPJ Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, în scopul depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare.
În cadrul acţiunii au fost constatate 8 infracţiuni.

De asemenea, au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 51.315 lei.
Pentru abaterile săvârşite în trafic au fost reţinute 10 permise de conducere.

Totodată, pentru defecţiuni tehnice şi alte abateri au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 382 de şoferi.

La 08.10.2017, ora 01.00, a fost depistat în trafic un tânăr de 24 ani, din comuna Marginea, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178 F Măneuți – Frătăuții Vechi și fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate probe biologice iar în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La 07.10.2017, un bărbat de 37 ani, din municipiul Vatra Dornei, a condus autoturismul pe DN 17 B sat Rusca, comuna Dorna Arini, în timp ce avea o concentraţie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la Spitalul municipal Vatra Dornei a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.

La 08.10.2017, ora 16.25, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţiona în cadrul unei acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice pe raza satului Bucşoaia, orașul Frasin, au oprit pentru control autoutilitara la volanul căreia se afla un bărbat de 40 ani, din municipiul Vaslui. Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Aproape 400 de șoferi testați cu alcooltestul. Amenzi de peste 50.000 de lei aplicate de polițiști | Moldova24

Lăsați un comentariu

*