Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Scandalagiu încătușat de polițiști după o urmărire în trafic

Un bărbat de 50 de ani, din orașul Gura Humorului, a fost încătușat de polițiști, sâmbătă seară. Inițial bărbatul a făcut scandal într-un bar din Cacica, iar apoi s-a urcat la volan, deși consumase alcool, iar polițiștii l-au  identificat deplasându-se pe DJ 178E, dinspre Botoşana către Gura Humorului, iar în momentul în care a pătruns în intersecţia cu DN 2E,oamenii legii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă conducătorul autoturismului, Remus Lateș, nu a oprit la semnal, a demarat în trombă, fiind oprit la circa 20 m.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, i s-a solicitat acestuia să fie testat cu aparatul etilotest pentru a se stabili dacă a condus autoturismul în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, însă acesta a refuzat, devenind recalcitrant.

Aceeaşi atitudine a manifestat-o şi după ce i s-a adus la cunoştinţă că va fi condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, devenind agitat şi violent în limbaj la adresa organelor de poliţie, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea şi încătuşarea acestuia.

În continuare, bărbatul a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în prezenţa medicului de gardă şi a personalului medical de serviciu, a refuzat şi recoltarea de mostre biologice, consemnându-se refuzul acestuia în actele întocmite.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, arată IPJ Suceava.

El a fost reținut pentru 24 de ore.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*