Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Fostul șef al Frontierei Siret, condamnat pentru corupție. Ce pedeapsă a primit

Fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, Nelu Fediuc, a fost condamnat, vineri, de magistrații Tribunalului Suceava pentru luare de mită, dar și abuz în serviciu.

El a primit doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de cinci ani și șase luni. Decizia nu este definitivă.

Potrivit procurorilor,  în perioada 2008-2012, Fediuc, şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret la data faptelor, în virtutea atribuțiilor de serviciu a asigurat protecție în Vama Siret pentru mai multe persoane care tranzitau țigări prin punctul vamal, peste plafonul legal admis de lege, și cu sustragerea de la plata taxelor vamale.

Pentru a beneficia de această „protecție”, persoanele respective trebuiau să achite câte o taxă lunară care a fost stabilită, inițial la suma de 200 de dolari/lunar, după care a fost mărită până la 500 – 1.000 euro/lunar, la cererea expresă a lui  Fediuc.
În schimbul aceleiași „protecții”, în intervalul februarie – august 2008, Fediuc a beneficiat și de favoruri sexuale din partea unei martore denunțătoare.

În perioada lunii septembrie 2008, Nelu Fediuc a încercat să determine aceeași martoră denunțătoare, să-și retragă denunțul formulat împotriva lui, în dosarul pentru care a fost trimis în judecată (comunicat nr. 1034/VIII/3 din 14 iulie 2014), oferindu-i în schimb suma de 12.000 euro, pe care aceasta a refuzat-o.
De asemenea, în perioada iunie – 07 iulie 014, prin intermediul inculpatului Gheorghe Robu, trimis în judecată în același dosar, pentru infracțiuni de corupție, a încercat să determine un alt martor denunțător prin metode de intimidare, să-și retragă denunțul formulat în împotriva sa, a altor vameși și ofițeri de poliție de frontieră, se arată într-un comunicat al DNA.

FOTO Colecţie impresionantă de băuturi alcoolice confiscată din locuinţa fostului şef de la Poliţia Siret. Nelu Fediuc, dus în cătuşe la audieri!

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Achitare surpriză a judecătorilor într-un mediatizat dosar de corupție | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*