Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Senatorul Virginel Iordache: Sunt multe aspecte care pot fi îmbunătăţite mai ales cele legate de corelarea sistemului de învăţământ cu cerinţele pieţei forţei de muncă

Senatorul PSD Virginel Iordache a vorbit, în Senatul României, despre Ziua Mondială a Educației, subliniind importanța pe care o are instruirea școlară în pregătirea generațiilor viitoare.

Educaţia este parte integrantă a Programului de Guvernare 2017-2020 al Partidului Social Democrat, fiind recunoscut impactul major pe care aceasta îl are în crearea specialiştilor societăţii. Printre priorităţi se numără accesul la un sistem de educaţie de calitate, valorificarea potenţialului domeniului educaţiei şi al cercetării prin sprijinirea tinerilor care sunt performanţi, prin deschiderea sistemului de învăţământ universitar către parteneri educaţionali internaţionali. Politicile publice promovate în domeniul învăţământului la nivel primar, gimnazial, universitar şi post-universitar sunt corelate cu necesităţile societăţii în care trăim, cu o permanentă actualizare a cerinţelor forţei de muncă…… Aceste deziderate au un numitor comun, personalul didactic, care are un rol decisiv în mecanismul educaţional. Pregătirea educatorilor este garanţia unor absolvenţi performanţi în toate domeniile profesionale. Ziua Mondială a Educaţiei este un prilej de recunoştinţa faţă de profesorii noştri, dascălii şi învăţătorii care ne-au însoţit în călătoria magică a cunoaşterii. Această dată este comemorată anual în peste 200 de state fiind subliniată importanţa educaţiei care devine astfel cheia succesului profesional în orice domeniu……Declaraţia mea politică reiterează rolul major pe care sistemul educaţional îl are în formarea armonioasă a tinerilor. Politicile educaţionale sunt îndreptate către susţinerea parcursului de instruire de la nivelul şcolar primar până la cel universitar”, a arătat Iordache.

Totodată, el a menționat că „sunt multe aspecte care pot fi îmbunătăţite mai ales cele legate de corelarea sistemului de învăţământ cu cerinţele pieţei forţei de muncă”.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Senatorul Virginel Iordache: Sunt multe aspecte care pot fi îmbunătăţite mai ales cele legate de corelarea sistemului de învăţământ cu cerinţele pieţei forţei de muncă | Moldova24

Lăsați un comentariu

*