Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Politician sucevean: S-au exploatat până la batjocură, pădurile, cărbunele, uraniu, iar culmea, noi sucevenii suntem mai departe săraci

Președintele organizației sucevene a Partidului Verde, Dan Acibotăriță, trage un semnal de alarmă asupra modului în care au fost exploatate „bogățiile” Romaniei.

Partidul Verde Filiala Județeană Suceava, consideră că bogățiile României, cele aflate în subsolul, cât și cele existente deasupra solului, au fost cedate ușor într-un timp prea scurt. În numai maxim 20 de ani, de la Decembrie 1989, cele mai importante resurse ale țări noastre au fost cedate pe nimica, chipurile, urmând o privatizare impusă de FMI și UE, firmelor cu capital occidental din Austria, Franța sau Germania etc, iar aceștia nu au făcut altceva decât să exploateze, cu o minimă investiție, cam tot ce mișcă, aducându-le administratorilor miliarde și miliarde de euro profit. Din nefericire aceste companii nu au păstrat nici măcar 50% dintre angajații români preluați inițial. Cum ar veni, a fost și este un prăpăd la tot ce mișcă în România, iar unii politicieni autohtoni, dacă sunt lăudați de cancelariile europene, sunt mai departe mândrii că-i ajută pe străini să finalizeze acest jaf asupra țării noastre”, arată politicianul.

Acibotăriță face referire în special la județul Suceava, unde, susține el, „s-au exploatat până la batjocură, pădurile, cărbunele, uraniu, iar culmea, noi sucevenii suntem mai departe săraci, o parte dintre muncitori nu și-au primit lefurile de luni de zile și sunt amenințați că își vor pierde și acel minuscul loc de muncă, iar de frica lipsei unui loc de muncă acceptă mai departe umilința la care sunt supuși de către minunații investitori străini”.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*