Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

FOTO! „10 pentru folclor”, un proiect pentru introducerea folclorului ca obiect de studiu în școlile sucevene

Joi, 28 septembrie, a avut loc deschiderea proiectul „10 pentru folclor”, organizat la ”Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava„.

Întâlnirea-spectacol în cadrul căreia fiecare dintre membrii echipei „10 pentru folclor” au pledat prin discurs, joc şi cântec pentru introducerea folclorului ca obiect de studiu opţional în şcolile din județul Suceava.

În cadrul acestui proiect vor avea loc zece întâlniri în decursul acestui an în 10 localități diferite din Suceava.

„Uniunea Polonezilor din România susține acest gen de proiecte care vin în sprijinul copiilor, mai ales că este vorba despre folclor, iar interesul nostru al tuturor, este acela, de a păstra și transmite generațiilor viitoare datina străbună”, susțin reprezentanții Uniunii Polonezilor din România.

Alături de oamenii de cultură, de oficialități, de primari și de profesori ai județului Suceava au fost prezenți: președintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher și directorul Școlii generale „Henryk Sienkiewicz” din Solonețu Nou, Anton Marcel Cojocar Sahlean . Ambii au fost felicitați și au primit din partea organizatorilor și a Inspectoratului Școlar Județean Suceava, diplome de excelență pentru sprijinul acordat în promovarea folclorului autentic.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*