Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Grupare interlopă periculoasă specializată în şantaj şi solicitare de taxă de protecţie trimisă în judecată de DIICOT

Procurorii DIICOT Suceava au trimis în judecată membrii grupării conduse de interlopul Gheorghe Buruiană, zis „Geo”, într-un dosar de sechestrare de persoane. Geo Buruiană este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de li­bertate în mod ilegal şi solicitare de taxă de protecţie, scrie Adevarul. 

Activitatea acestei grupări a fost desfăşurată pe perioada august 2010 – ianuarie 2013, avându-i ca membri printre alţii pe Dumitru Sorin Solomon zis Bodo, Constantin Cătălin Anghelina, Petru Oneaţă, Dragoş Amariţei şi Mihai Boroianu. În sarcina lui Geo Buruiană s-a reţinut că în luna aprilie 2011 a primit 500 de euro din partea unui individ pentru că Florea Duţu, un pădurar din Pătrăuţi, i-ar face avansuri nevestei sale, dorind să scape de insistenţele acestuia.

Geo Buruiană l-a ameninţat pe Florea cu bătaia şi pentru că nu i-a aplicat o corecţie fizică, el a fost nevoit să achite diferite sume de bani, precum şi mai multe mese prin oraş sau în Pătrăuţi, prin locuri în care membrii reţelei conduse de Buruiană îşi făceau veacul. La data de 21 august 2012, interlopul sucevean a ameninţat un martor în dosarul fratelui său, Ilie Buruiană, chiar în sala de judecată, unde i-a cerut să-şi retragă declaraţia în care spunea că Ilie Buruiană a lovit cu un scaun în cap un client al casinoului Royal din cartierul George Enescu al municipiului Suceava. Se pare că acesta nu este singurul martor ameninţat de Geo Buruiană, existând diferite astfel de cazuri în alte dosare penale. Patronul unui club din Suceava a fost şi el nevoit să-i achite 100 de euro, pentru ca în localul său să nu aibă loc tot felul de scandaluri. Un caz mai interesant este cel al unui tânăr pe nume Mihai. El a fost anunţat că un individ cu care a avut o altercaţie într-un club ar fi plătit membrilor grupării coordonate de Geo Buruiană suma de 400 de euro pentru a-i aplica o corecţie fizică. Pentru a scăpa de bătaie, acesta a fost nevoit să plătească suma de 500 de euro.

Citeste mai mult: adev.ro/ox1932


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*