Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Contractele pentru deszăpezirea drumurilor naționale din Suceava vor fi semnate abia în octombrie

Contractele pentru deszăpezirea drumurilor naționale din județul Suceava vor fi semnate abia în luna octombrie. Cel puțin asta reiese dintr-o informare  a Secției de Drumuri Nașionale Câmpulung Moldovenesc, prezentată într-o ședință de Colegiul Prefectural. Până la jumătate lunii octombrie se va organiza serviciul permanent de informare şi acţiune, asta deși, în judeţul Suceava, în ultimii ani a nins încă de mijlocul lunii octombrie.

„Există un acord cadru pentru perioada 2106-2020, în baza căruia se va încheia, în luna octombrie 2017, se va încheia un nou contract subsecvent între Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere şi Asocierea dintre Florconstruct Suceava şi Calcarul Pojorâta”, se arată în informare.

Potrivit acesteia, SDN Câmpulung Moldovenesc are 364 de tone de sare din necesarul de 7.776 de tone, iar SDN Suceava are 200 de tone de sare, din necesarul de 6.696,8 de tone. Totodată, carburanţii şi lubrifianţii ar ajunge pentru 14 zile de intervenţii.

Totodată, vor fi puse parazăpezi pe aproximativ 15 km lineari de SDN Suceava și 3,2 km de SDN Câmpulung Moldovenesc.

Secția de Drumuri Naționale de la Câmpulung are în administrare 276,6 km de drumuri naţionale, cu baze la Câmpulung Modovenesc, Vatra Dornei, Vatra Moldoviţei, Broşteni şi Cârlibaba, are 13 utilaje şi echipamente specifice, la care se adaugă 30 închiriate de la asocierea de firme amintită. La cerere, în cele 5 baze se pot aduce încă 13 utilaje şi echipamente.

Secţia Drumuri Naţionale Suceava are 295,44 km de drumuri în administrare, și are un acord semnat cu  Transporturi Auto Botoşani. Deține bazele de la Suceava, Fălticeni, Ilişeşti şi Rădăuţi, cu 18 utilaje şi echipamente proprii, 32 ale Transporturi Auto Botoşani, în caz de urgenţă putând fi mobilizate încă 12.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Contractele pentru deszăpezirea drumurilor naționale din Suceava vor fi semnate abia în octombrie | Moldova24

Lăsați un comentariu

*