Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

MAI: După tragedia de la Suceava majoritatea polițiștilor au acuzat lipsa unor elemente de protecție, vom discuta care sunt cele mai eficiente

Polițiștii se vor proteja cu veste anti-înjunghiere, pistoale cu electroșocuri sau alte mijloace de protecție, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar șef de poliție Monica Dajbog.

„După tragedia de la Suceava majoritatea polițiștilor au acuzat lipsa unor elemente de protecție. Acum, după rectificarea bugetară, vom discuta cu polițiștii care sunt cele mai eficiente mijloace de protecție — vestele anti-înjunghiere, pistoale cu electroșocuri sau alte astfel de mijloace”, a transmis aceasta într-o declarație de presă.

Totodată, se are în vedere introducerea unor module de pregătire fizică și tactică pentru polițiștii care acționează în stradă.

„Suntem conștienți că autoritatea nu se consolidează doar prin modificări legislative și dotări tehnice, ci și prin modul în care este aplicată legea de către polițiști. De aceea, în programele de pregătire ale polițiștilor vom acorda prioritate pregătirii fizice și tactice a celor care acționează în stradă. Iar acest tip de programe de pregătire au început deja în București și în unele județe din țară”, arată Dajbog.

Polițistul sucevean, în vârstă de 36 de ani, a fost înjunghiat mortal pe peronul Gării Burdujeni de  individul de 23 de ani, din cătunul Mironu, comuna Valea Moldovei.

Polițistul Sorin Vezeteu a fost înjunghiat de Ioan Beșa în zona gâtului, de mai multe ori. Chiar dacă omul legii a căzut la pământ, individul a continuat să îl lovească cu cuțitul.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*