Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Au școală nouă, dar nu pot învăța în ea. Peste 300 de elevi, la cursuri într-o clădire dărăpănată

Peste 300 de elevi din județul Suceava sunt nevoiți să învețe într-o clădire dărăpănată deși au școală nouă. Este vorba despre copiii de la Școala Gimnazială și Grădinița cu Program Normal din Mironu, comuna Valea Moldovei, care își desfășoară activitatea într-o clădire veche cu toate că în localitate este construită o unitate de învățământ prin fonduri de la Banca Mondială, care  nu este dotată cu mobilier.

„Primarul Unității Administrativ Teritoriale  a precizat că şcoala va fi dotată cu mobilier şcolar,  odată cu implementarea proiectului care a fost aprobat”, se menționează într-un  raport al Prefecturii Suceava.

Primarul din Valea Moldovei, Constantin Moroșan, susține că a făcut o solicitare la Ministerul Dezvoltării, a fost aprobată finanțarea de 430.000 lei pentru școală și 195.000 lei pentru grădiniță și urmează ca până la sfârșitul lunii noiembrie să depună proiectul.

Așteptăm să vedem când vin banii. Noi trebuie să înaintăm documentația care este în curs de proiectare, pentru dotările respective. Ca termen de depunere a documentației este sfârșitul lunii noiembrie. Eu sper ca la anul să intrăm atât în școală, cât și în grădiniță. Trebuie studiu de fezabilitate, trebuie avize, trebuie tot ca pentru orice investiție nouă. […] La școală, hai, să zic, dar la grădiniță mi se pare exagerată procedura pentru mobilier și pentru un gard”, ne-a declarat primarul.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*