Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Și-a răpit propriul copil! Bărbat reținut după ce polițiștii au percheziționat patru locuințe

Un bărbat de 32 de ani a fost reținut pentru 24 de ore după ce și-a răpit propriul copil și a amenințat-o pe mama acestuia. Poliţiştii judiciarişti au efectuat patru percheziţii domiciliare pe raza judeţului Neamţ pentru identificarea bărbatului bănuit că a lipsit în mod nelegal de liberate un minor de 3 ani. În urma acţiunilor bărbatul a fost reţinut de poliţişti iar minorul a fost reîncredinţat mamei.

La data de 12 septembrie 2017, ora 19.03, o femeie de 30 ani, din municipiul Rădăuți, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că a fost agresată și amenințată în locuința surorii sale, de către un bărbat de 32 ani, fostul concubin, din municipiul Roman, județul Neamț, care a luat cu el și copilul lor minor în vârstă de 3 ani, plecând cu autoturismul într-o direcție necunoscută.

Din primele verificări efectuate a rezultat că la 12.09.2017, ora 18.00, femeia de 30 de ani se afla împreună cu copilul său minor, la domiciliul surorii sale în municipiul Rădăuți. La un moment dat, în locuință au pătruns fără drept două persoane, dintre care una a fost identificată ca fiind fostul concubin, care a amenințat-o pe femeie cu acte de violenţă dacă nu îi va da pe minorul de 3 ani și actele acestuia. Bărbatul de 32 de ani a luat copilul minor și împreună cu acesta, a plecat cu un autoturism.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „lipsire de libertate”, „violare de domiciliu”, „lovirea sau alte violențe” și „amenințare”, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor săvârșirii faptelor sesizate și soluționării procedurale a cauzei.

Au fost alertate în regim de urgenţă toate echipajele din teren, însă având în vedere sesizarea tardivă, vehiculul nu a putut fi identificat.
În paralel, poliţiştii judiciarişti au desfăşurat activităţi investigative complexe, reuşindu-se stabilirea identităţii persoanelor implicate , modul de derulare a evenimentului şi localizarea autorului.

La data de 14.09.2017, în urma continuării cercetărilor, au fost solicitate instanţei competente autorizaţii de percheziţie pentru patru locaţii. Astfel, în baza mandatelor emise de Judecătoria Rădăuți, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava, sprijiniți de forțe de jandarmi și polițiști ai I.P.J. Neamț, au efectuat percheziții domiciliare la patru imobile din județul Neamț, ocazie cu care, agresorul și fiul său minor au fost identificați, copilul fiind încredințat mamei sale.

Ulterior, în baza mandatului de aducere, bărbatul de 32 de ani a fost condus la sediul Poliției municipiului Rădăuți pentru cercetări, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Și-a răpit propriul copil! Bărbat reținut după ce polițiștii au percheziționat patru locuințe | Moldova24

Lăsați un comentariu

*