Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Primăria Suceava pregătește formularele pentru ajutorul de încălzire. Zeci de suceveni au încasat ilegal, anul trecut, ajutorul de la primărie

Un raport al Curții de Conturi a arătat că au fost 71 de dispoziții de reținere, respectiv 10.100 de lei au fost încasați ilegal de sucevenii care au declarat mai puține venituri pentru a beneficia de acest ajutor de la Primărie.

„Noi lucrăm cu materialul clientului, e o declarație pe propria răspundere, dar ei au și alte informații și verifică încrucișat, sigur că a trebuit să restituie banii înapoi”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

În prezent, Primăria Suceava pregătește formularele pentru ajutorul de încălzire pentru sezonul rece ce urmează.

„Suntem în faza în care tipizăm aceste formulare pentru ajutoarele de încălzire și ne propunem ca în săptămâna 25- 29 septembrie să le înmânăm asociațiilor de proprietari, să îi instruim pe cei de la asociațiile de proprietari”, a spus Lungu.

Anul trecut, Primăria Suceava a tipărit 4.000 de formulare pentru ajutorul de încălzire, fiind alocate ajutoare de încălzire de cinci milioane de euro.

Cererile se pot depune la Primărie sau la Direcția de Asistență Socială. Plafonul pentru acordarea ajutoarele la încălzirea locuinţei cu energia termică în sistem centralizat  rămâne aceleaşi ca şi în anul trecut, respectiv de 786 de lei net pe membru de familie şi 1082 de lei, în cazul unei persoane singure. Venitul net pe membru de familie al celor care folosesc combustibili solizi sau se încălzesc cu energie electrică, trebuie să fie de sub 615 lei. Nu au dreptul la ajutor pentru încălzire, sucevenii care mai deţin clădiri sau alte spaţii de locuit, în afara locuinţei; terenuri care împrejmuiesc locuinţa mai mari de 1.000 de metri pătraţi, în zona urbană şi de peste 2.000 de metri pătraţi, în zona rurală; autoturisme cu vechimea mai mică de 10 ani; autovehicule; autoutilitare; utilaje agricole; utilaje de prelucrare a lemnului; moară; presă de ulei, precum şi depozite bancare mai mari de 3.000 de lei. De asemenea, nu pot obţine ajutorul financiar deţinătorii de suprafeţe de teren, animale şi păsări, a căror valoarea netă de producţie anuală este mai mare de 1.000 de euro, în cazul persoanei singure, şi de 2.500 de euro, în cel al familiei solicitante.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Primăria Suceava pregătește formularele pentru ajutorul de încălzire. Zeci de suceveni au încasat ilegal, anul trecut, ajutorul de la primărie | Moldova24

Lăsați un comentariu

*