Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Nu sunt bani pentru finalizarea lucrărilor de termoficare începute în Zamca, Obcini și centru

Primăria municipiului Suceava nu are bani pentru finalizarea lucrărilor de termoficare începute în cartierele Zamca, Obcini și centru. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a menționat că în ciuda demersurilor pe care le-a făcut la Guvern, nu au venit banii pentru termoficare, iar bugetul Primăriei nu permite plata acestor lucrări.

Primarul municipiului Suceava a făcut un apel la suceveni ca, până la 30 septembrie, să își plătească taxele și impozitele.

Din păcate, firma care lucrează la termoficare a adus facturi în valoare de vreo 40 miliarde de lei vechi. Noi le-am dat aproximativ 10 miliarde din banii Primăriei și sigur că și la Primărie încasările merg destul de greu și cu acest prilej fac un apel la suceveni, la firmele care au termen scadent la data de 30.09 să plătească banii la Primărie, pentru că este nevoie de bani la Primărie. Problema este în felul următor: riscăm, în cartierul Obcini, să nu terminăm lucrarea în măsura în care nu vin banii de la București. Dacă vin banii trebuie să îi cheltuim până la sfârșitul anului. S-ar putea să vină banii când nu se mai poate lucra și trebuie să îi dăm înapoi la Guvern”, a declarat Lungu.

Municipalitatea are de încasat circa 15 milioane de euro.  Începând din luna mai, au fost cuprinse în modernizare Punctul termic Obcini IV, cu circa 2,7 km de conducte; Punctul termic “Zamca”, cu aproximativ 2,1 km de reţele şi Punctul termic de pe strada “Ion Vodă Viteazu” cu 115 de metri de conducte.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Nu sunt bani pentru finalizarea lucrărilor de termoficare începute în Zamca, Obcini și centru | Moldova24

Lăsați un comentariu

*