Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

IPJ Suceava: Furturile din locuințe și societăți comerciale, în scădere

În primele 8 luni ale anului, la nivelul judeţului nostru se înregistrează o scădere importantă a furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale. Astfel, au fost sesizate cu 113 mai puţine furturi din locuinţă, cu 106 mai puţine furturi din anexe gospodăreşti şi cu 39 mai puţine furturi din societăţile comerciale. Aceste rezultate bune se datorează atât intensificării activităţilor operative de patrulare şi securizare a zonelor cât şi demersurilor preventive şi de informare iniţiate şi desfăşurate de poliţişti.

Totodată este de apreciat şi creşterea gradului de responsabilitate a cetăţenilor şi administratorilor de unităţi economice care au înţeles importanţa montării şi utilizării unor sisteme tehnice de securitate.

Un plus de informare şi mai puţină superficialitate sunt obiectivele campaniei, iniţiată la nivel naţional şi implementată la nivelul Inspectoratuluide Poliţie Judeţean Suceava. Campania vizează, cu preponderenţă, municipiile şi oraşele din judeţul Suceava şi are ca scop informarea cetăţenilor cu privire la modalităţile de protejare a locuinţelor.

Campania  implică activităţi de informare a cetăţenilor prin discuţii şi întâlniri cu grupurile ţintă, urmând a fi distribuite şi materialele de campanie (peste   6000   de  pliante,   afişe).   Un   aspect   distinct   îl   reprezintă   întâlnirile   cu asociaţiile de proprietari, astfel de activităţi de responsabilizare şi conştientizare urmând a fi  desfăşurate în mod concentrat în toate cele 5  municipii ale judeţului.

Din păcate o mare majoritate a furturilor este facilitată şi de proprietarii care manifestă superficialitate în dispunerea unor măsuri preventive minime.

În unele cazuri sumele mari de bani depozitate în locaţii improprii tentează inclusiv persoane apropiate, chiar şi membri ai familiei.

Poliţiştii desfăşoară activităţi de informare şi responsabilizare a cetăţenilor,până în prezent fiind derulate 10 acţiuni în cadrul campaniei, beneficiari fiindpeste 2000 de cetăţeni.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. IPJ Suceava: Furturile din locuințe și societăți comerciale, în scădere | Moldova24

Lăsați un comentariu

*