Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! O femeie a furat o icoană din Catedrala Rădăuți „să-l alunge pe Necuratul din locuință”. Ce mesaj a lăsat când a adus-o înapoi în biserică

O femeie de aproximativ 50 de ani, din Rădăuți, a furat o icoană din Catedrala Ortodoxă din Rădăuți și a adus-o înapoi după o săptămână.

Vineri, pe 1 septembrie, aceasta a fost surprinsă de camerele de supraveghere din unitatea bisericească în timp ce fura o icoană cu Maica Domnului Ierusalimița (din Ierusalim). Inițial, femeia s-a închinat la icoană apoi a luat-o, a pus-o în geantă și a plecat.

Preotul Niculae Vîrtea a făcut plângere la Poliție, icoana, în valoare de aproximativ 300 de euro fiind argintată, fusese donată Catedralei de o persoană din Israel.

Sâmbătă, 9 septembrie, după ce mai multe imagini cu ea în timp ce fura icoana au fost făcute publice, femeia a înapoiat obiectul bisericii. Ba mai mult a lăsat și un mesaj: „Nu s-a  furat”.
Ea și-a motivat gestul prin faptul că a vrut să-l alunge pe „necuratul” din locuința sa, fiind convinsă că i se fac vrăji.

Mai mult, rădăuțeanca l-a rugat pe preot să meargă să-i sfințească locuința. Aceasta a mers la Poliție unde a fost audiată, iar preotul și-a retras plângerea.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! O femeie a furat o icoană din Catedrala Rădăuți „să-l alunge pe Necuratul din locuință”. Ce mesaj a lăsat când a adus-o înapoi în biserică | Moldova24

Lăsați un comentariu

*