Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Tânăr de 26 de ani, reținut de polițiști. Le-a spus că transportă încălțăminte, dar ascundea cu totul altceva

Un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din Vicovu de Sus, a fost reținut de polițiști pentru contrabandă cu țigări.

El circula, joi, pe DN17A, pe raza comunei Sucevița, la volanul unei autoutilitare, din direcția Marginea spre Palma. La un moment dat, a fost oprit de un echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală 3 Marginea și când l-au întrebat ce transportă a spus că …încălțăminte și tălpi încălțăminte.

Polițiștii au început controlul și au observat că sunt diferențe vizibile între dimensiunea interioară a autoutilitarei raportată la cea exterioară, așa că au dus autoutilitara la sediul secției.

După o cercetare amănunţită, a rezultat că în interiorul autoutilitarei era creat un spațiu suplimentar (perete dublu), în care se aflau depozitate mai multe cutii din carton conținând pachete țigarete de proveniență extracomunitară, care au fost introduse printr-un capac tăiat în partea de mijloc a cupolei.

Procedându-se la inventarierea pachetelor de țigarete, s-a constatat că bărbatul de 26 de ani transporta 9.882 pachete țigarete (197.640 bucăţi ţigarete), cauzându-se un prejudiciu de aproximativ 100.000 lei.

„În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, poliţişti au dispus prin ordonanță reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore. S-a format escorta din cadrul secției de poliție care l-a introdus pe suspect în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava, urmând ca acesta să fie prezentat în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. În cauză se efectuează cercetări față de bărbatul de 26 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă în forma calificată”, cauza urmând a fi soluționată procedural de către polițiștii secției. De asemenea, s-a instituit sechestru asupra autoutilitarei în valoare de cca.3.000 euro, precum și asupra sumei de 421 lei, găsită asupra conducătorului auto”, potrivit IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*