Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Vasille Râmbu, despre vizita comisiei pentru reacreditare: În marea lor majoritate au fost standarde noi, implementate acum la nivelul acestei autorități

La Spitalul Județean Suceava  au început demersurile pentru păstrarea nivelului de competență IIA. În perioada 21- 26 august, unitatea spitalicească a fost vizitată de o echipă a Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate în vederea reacreditării.

Au venit cu 68 de liste de obiective, care cuprindeau 1.276 de  cerințe în cadrul standardelor pe care și le-au stabilit, cu 2.482 de indicatori în cadrul standardelor. În marea lor majoritate au fost standarde noi, implementate acum la nivelul acestei autorități și multe din ele nu sunt încă implementate în rândul spitalelor din România. Ei au avut surpriza, nu știu cât de plăcută a fost, mi se pare că nu chiar foarte plăcută, unele din standarde noi le aveam deja implementate”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Vasile Râmbu.

Urmează să aibă loc o post-vizită, când vor fi remediate eventualele probleme identificate în timpul vizitei Comisiei Naționale de Acreditare. Acreditarea spitalelor este obligatorie, întrucât spitalele care nu solicită demararea procedurii de acreditare nu vor mai primi fonduri de la buget.

Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor este organ colegial de conducere și este formată din șapte membri, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, Guvernului, Academiei Române, Colegiului Medicilor din România, Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Vasille Râmbu, despre vizita comisiei pentru reacreditare: În marea lor majoritate au fost standarde noi, implementate acum la nivelul acestei autorități | Moldova24

Lăsați un comentariu

*