Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Un contract de peste 70 de milioane de euro, pentru modernizarea unor drumuri din Suceava și Iași, va fi semnat de ministrul Rovana Plumb. Vezi localitățile incluse!

Un contract de peste 70 de milioane de euro va fi semnat, luni, 4 septembrie, de ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.

Contractul, care va fi semnat la Iași, asigură finanțarea pentru demararea lucrărilor la proiectul de infrastructură pentru modernizarea drumului Sucevaa – Iași, cel mai important proiect de infrastructură rutieră pentru care s-au prevăzut bani în actuala etapă prin Programul Operațional Regional.

Vor fi alocate 73 de milioane de euro, din care 58 milioane euro sunt fonduri europene și aproximativ 9 milioane euro de la bugetul de stat. Suma pe care trebuie să o asigure solicitanții este de 6 milioane euro, reprezentând 2 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile și neeligibile.

Proiectul presupune reabilitarea a aproape 170 kilometri de drum de pe teritoriul celor două judete. Comunele din județul Suceava care vor beneficia de drumuri modernizate sunt: Ipotești, Bosanci, Udești, Stroiești, Dărmănești, Todirești, Moara și Șcheia, orașele Dolhasca și Liteni și municipiul Suceava.

La Iași, vor fi vizate: Rediu, Movileni, Gropnița, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belcești, Ceplenița, Scobinți, Lespezi și Sirețel.

 


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. Gornist says:

    Atentie mare,luati masuri sa incapa in poza si domnul Flutur!! Sa-i faceti rost si de o casca de protectie,de o vesta reflectorizanta,sa dea bine in poza,sa rezulte ca daca nu zicea el ceva la festivalul branzei stricate nu se facea nimic! Dar nimic! Nici o ulita,macar, la frontiera cu Ukraina!
    Ca uite cum a rezolvat-o si cu trenul direct Suceava-Cernauti,a ramas mecanicul cu mana pe semnal…

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Un contract de peste 70 de milioane de euro, pentru modernizarea unor drumuri din Suceava și Iași, va fi semnat de ministrul Rovana Plumb. Vezi localitățile incluse! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*