Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Bătrân doborât de căldură în cimitirul Pacea. Un pompier i-a salvat viața

Un bătrân de 81 de ani a fost doborât de căldură, duminică, în cimitirul Pacea. Comemorarea eroului slt.(r) Ion Grămadă a adunat, duminică, la prânz, o mulţime de suceveni, la monumentul ridicat în cimitirul „Pacea”, din municipiul reşedinţă de judeţ.

Căldura sufocantă şi soarele, care „ardea” la propriu, au făcut o „victimă”, în persoana unui bătrân, în vârstă de 81 de ani, care la un moment dat s-a prăbuşit din picioare. Doar soarta a făcut să nu se lovească cu capul de o bordură…

Imediat, oamenii din apropiere au sărit în ajutorul său. Din plutonul de onoare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, s-a desprins plutonierul major Paul Balahura, care s-a dus direct spre bătrân. Acesta avea momente în care îşi pierdea cunoştinţa şi era în mare pericol.
Cu calm, Paul i-a îndepărtat pe cei din jur, după care l-a aşezat în poziţia de siguranţă pe bătrân şi a început să comunice cu el: „Deschideţi gura! Respiraţi adânc! Deschideţi ochii! Trageţi puternic aer în piept!” (…)

Ulterior, au sosit şi cei de pe ambulanţa SMURD TIM, care i-au administrat o perfuzie şi l-au transportat pe bătrânul stabilizat de pompierul salvator la autosanitară.

Potrivit ISU Suceava, în tot acest timp, Paul a stat în permanenţă lângă victimă şi nu a plecat decât atunci când l-a văzut urcat, în siguranţă, în ambulanţa cu care veniseră colegii săi.

„Oricum, plutonierul major Paul Balahura nu e la prima „ispravă” de acest gen. El este un salvator cu state vechi, cu misiuni multiple în domeniul situaţiilor de urgenţă. Cea mai cunoscută este intervenţia în care, acum câţiva ani, Paul, fără să stea pe gânduri, s-a aruncat în apa rece ca gheaţa a Râului Suceava şi a salvat, în ultima clipă, o tânără de la înec… Îl felicităm şi îi dorim multă sănătate şi putere de muncă, pentru a fi în continuare omul potrivit la locul potrivit”, susțin reprezentanții ISU.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Bătrân doborât de căldură în cimitirul Pacea. Un pompier i-a salvat viața | Moldova24

Lăsați un comentariu

*