Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Detalii neștiute până acum din copilăria îndrăgitei soliste Sofia Vicoveanca. „Mama a fost sfătuită să mă vândă pe un bănuţ într-o casă părăsită”

Îndrăgita artistă Sofia Vicoveanca a avut parte de o copilărie tristă. Într-un  interviu pentru Adevărul, interpreta de muzică populară a povestit cum tatăl său a fost închis în lagărele din Uniunea Sovietică, iar doi frați i-au murit.

Eu m-am născut dincolo de sârma ghimpată, la Toporăuţi. Părinţii mei au avut o situaţie materială foarte bună. Au avut o prăvălie, cai, livadă cu pomi, tot ce aveau nevoie. A venit războiul, tatăl a fost concentrat şi a rămas mulţi ani prizonier la ruşi. Copilăria mea a fost foarte tristă şi amărâtă. Nu am răbdat de foame, însă nici nu am putut să spun că vreau ceva, pentru că mama nu avea de unde să îmi dea. Multă lume îmi spunea când începeam să vorbesc despre copilăria mea: „Măi Sofia, iar începi cu lucruri din astea triste?“. Eu par fioroasă, dar nu sunt aşa. Cei care mă cunosc bine îmi spun că prima oară când mă vede cineva, par foarte dură. Probabil şi glasul, şi copilăria tristă au contribuit. Am crescut printre oameni maturi, plini de griji, de probleme,  de neajunsuri şi toate acestea probabil se imprimă pe suflet, pe chip. Tatăl meu a suferit mult. Nu prea ne povestea prin ce a trecut acolo, foarte puţin ne-a spus din ce a trăit în lagăr. A pătimit mult, a fost dus să muncească într-o mină de cărbune din Baku. Tata era un om pe care nu îl interesa ce făceau alţii, însă, dacă îi luai din munca lui, se supăra extrem de tare. De la el am învăţat respectul pentru muncă. Era un om foarte corect, demn şi a plecat nemulţumit că fata lui cea mare cântă. Îmi spunea că meseria mea nu este pentru o femeie măritată”, a povestit Sofia Vicoveanca.

De la mama sa a învățat să fie o femeie adevărată, decentă, cu bun simț, demnă, harnică. Și tot de la ea a învățat mare parte din melodii.

Povestește că i-au murit doi frați și se îmbolnăvise și ea la un moment dat.

Părinţii mei au mai avut doi băieţi mai mari, care au murit cam la aceeaşi vârstă, de aceeaşi boală, tuse convulsivă sau tuse măgărească, cum se zice în popor. Când am ajuns şi eu la vârsta lor, am început să tuşesc. Mama a fost sfătuită să mă vândă pe un bănuţ într-o casă părăsită. Peste ani, mama care m-a cumpărat a venit la un spectacol de-al meu şi a spus că vrea să mă vadă. Când le-a spus oamenilor că este mama mea, toţi s-au mirat pentru că o cunoşteau pe mama mea adevărată, însă eu mi-am adus aminte de această poveste şi le-am spus să îi permită să intre”, a spus artista.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Detalii neștiute până acum din copilăria îndrăgitei soliste Sofia Vicoveanca. „Mama a fost sfătuită să mă vândă pe un bănuţ într-o casă părăsită” | Moldova24

Lăsați un comentariu

*