Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Echipamente IT de înaltă performanţă pentru un judeţ întreg. Elevii primesc în clase tablete, laptopuri şi videoproiectoare

Un județ din România, care trebuie să îndeplinească anumite criterii și care va fi selectat ulterior, va fi dotat, în toate unitățile de învățământ de pe raza acestuia, cu echipamente IT de înaltă performanță, printr-un proiect cu finanțare europeană nerambursabilă.

Anunțul a fost făcut marți de ministrul Educației, Liviu Pop, care a precizat că județul care va fi selectat va trebui să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii: să nu fie un județ considerat dezvoltat conform criteriilor aplicabile la finanțare europeană, să aibă un număr de profesori cuprins între 4.000 și 5.500, să aibă un număr de elevi cuprins între 45.000 și 70.000 și să aibă capacitate de asigurare a sustenabilității proiectului cinci ani după finalizarea implementării.

În context, Ministerul Educației Naționale va trimite o adresă către CJ-uri din județele care pot fi selectate, urmând a se solicita angajamentul ferm pentru susținerea activităților proiectului, pentru asumarea sustenabilității post-implementare.

Potrivit Agerpres, dotarea va presupune, nelimitativ, tablete pentru uzul elevilor (în fiecare clasă va fi un număr de tablete egal cu numărul băncilor pentru elevi), laptopuri pentru toți profesorii din județul respectiv, table inteligente (câte una în fiecare clasă), videoproiectoare și ecrane de proiecție (câte unul în fiecare clasă), conectare wireless a școlilor.

Suplimentar, pentru învățământul profesional se vor achiziționa imprimante 3D ready.

Costurile estimative totale pentru implementarea proiectului ar fi de 25 milioane de euro.

Sursa: Romaniatv.ro.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Echipamente IT de înaltă performanţă pentru un judeţ întreg. Elevii primesc în clase tablete, laptopuri şi videoproiectoare | Moldova24

Lăsați un comentariu

*