Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Suceava, eliminată din cursa pentru titlul de Capitala Tineretului din România

Municipiul Suceava a fost eliminat din cursa pentru titlul de Capitala Tineretului din România. În urma evaluării formei simplificate a candidaturilor de către un juriu independent, trei dintre municipii au fost desemnate pentru a merge în cea de-a doua rundă în calitate de finaliști: Baia Mare, Iași și Satu Mare.

A doua competiție organizată în cadrul programului național Capitala Tineretului din România, care funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, titlu deținut de Cluj-Napoca în 2015, a atras un număr impresionant de candidaturi: Alba Iulia, Baia Mare, Galați, Iași, Ploiești, Satu Mare și Suceava.

Ediția 2017 a programului se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, recunoaștere acordată în 2016 și care confirmă valoarea conceptului și succesul fazei pilot.

Primul oraș din România care a purtat acest titlu și și-a asumat pionieratul acestui program a fost Timișoara, în perioada 2 mai 2016 – 1 mai 2017, urmat de către Bacău, oraș desemnat în urma organizării unei competiții și care va deține titlul de Capitala Tineretului din România până pe 1 mai 2018.

Premiul are o valoare de 50.000 de euro fiind acordat de Banca Comercială Română.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*