Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Cătălin Nechifor, reacționează la declarația președintelui CJ privind locurile de cazare din județ: În primul rând, această declarație oficială e foarte proastă

Foto: Radiotop

Deputatul Cătălin Nechifor, fost președinte al Consiliului Județean Suceava, ia în râs declarațiile făcute de șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, potrivit cărora în județul Suceava nu ar mai fi locuri de cazare până în septembrie.

„Era un banc cu turcii care atacau Moldova. La un moment dat, Maria Sa isi intreba ostenii care e situatia cu turcii, la care ostenii ii raspund: “E plin Maria Ta, cata frunza, cata iarba”. Atunci Stefan porunci: “Toata lumea in padure, cu mic cu mare ne suim in copaci”. Zis si facut, iar dupa cateva ore bune turcii intra in padure si trec agale mai departe. La un moment dat, un ostean ii zice voievodului: “Maria Ta, nu mai pot!”. Iar Stefan: “shshsh, liniste cat timp trec turcii!” Osteanul insista: “Maria Ta, da macar caii putem sa-i dam dintre picioare?”. Ei bine, cam asta s-a petrecut astazi, la o conferinta de presa, cand George a depasit orice asteptare si a anuntat, nu doar ca numarul turistilor a crescut cu 40% in iulie si august fata de anul trecut, dar, daaaaaaar, si faptul ca pana pe 25 septembrie e plin in judet”, specificat Nechifor pe pagina sa de socializare.

Potrivit lui Nechifor, o creștere de 40% a numărului turiștilor din județ ar avea loc doar dacă „ai organizat vreo cupă sau campionat mondial și nu la șah, ci la vreun sport mai de masă”.

„Trecem si peste faptul (sic) ca oricum iulie si august inregistrau grad de ocupare spre 100%, deci o crestere de 40% ar fi trebuit sa aiba la baza o crestere a capacitatii nete de cazare si a locurilor pat omologate la nivel de judet. Dar in niciun caz nu putem trece peste matematica si luam de bune datele “oficale si prognozate” referitoare la numarul de turisti sositi in judet in luna iulie 2016, respectiv 2017. Asa cum scrie la gazeta: “el a aratat ca daca in iulie 2016 in judet au fost 39.000 de turisti, in iulie 2017 au fost peste 47.000”. Acum sa facem putin verificarea si daca impartim 47 mii la 39 mii, cresterea procentuala nu e in niciun caz de 40%, ci, mai precis, de 20,51%. Cu alte cuvinte, ca sa ii iasa socoteala de acasa lui George, ar fi trebuit sa vina 54600 de turisti in iulie 2017, deci cu 7600 in plus fata de cati zice el ca ar fi venit. Inca un lucru, nu ca ar conta, insa intotdeauna cand dai date precise nu poti sa spui niste mii, ci numarul precis, chiar la virgula, ceea ce nu este cazul atunci cand numaram turistii romani si straini care au vizitat judetul Suceava”, precizează deputatul.

Gheorghe Flutur declara că până pe 25 septembrie nu se găsește un loc de cazare liber în județul Suceava.

„În primul rand, aceasta declaratie oficiala e foarte proasta! Marketingul in turism nu are nicio legatura cu marketingul silvic, daca o fi vreunul, pe principiul : baieti, am terminat de taiat, plecam acasa. Si-o fi pus intrebarea declarantul ce se va intampla cu turistii care isi doresc sa vina in Bucovina in urmatoarele 40 de zile? Isi cauta gazda, isi fac viza de flotant, dorm prin Gara Bai? Mai vine cineva undeva unde se declara oficial ca e plin ochi? Probabil ca nu, dar nici nu putem crede asa gogosi de vara fierbinti si ne apucam, nu-i asa, de cercetat sursele deschise, mai precis site-ul booking.com. Si am dat cautare pentru sambata 23 septembrie, pana duminica 24 septembrie, camera double pentru 2 persoane, cea mai frecvent solicitata de catre turisti. Cand colo, ce sa vezi, din cand in cand, dar rarut, cate un hotel sau pensiune fara nicio camera libera, in rest, asa cum puteti vedea si in fotografiile atasate, destul de multe locuri libere si in Suceava si in Gura Humorului si in Campulung Moldovenesc si in Vatra Dornei, adica, peste tot in judet. Si daca dam orice zi de maine pana pe 25 septembrie gasim, cu siguranta, camere libere, pe site-ul booking.com si pe oricare alt site de rezervari online. Mai mult, tinem cont si de faptul ca politica de vanzare a oricarui hotel sau pensiune care aplica metode moderne de management, este sa nu isi oferteze toate disponibilitatile pe site-ul de rezervari, treburi, chestii, socoteli care tin de preturi si comisioane, fiecare proprietar dorind sa inchirieze direct, la un pret mai mare, fara a mai plati comisoane catre intermediarul de rezervari. Concluzia: o greseala majora de comunicare si de strategie turistica, determinata, probabil, de dorinta de autoimpaunare (acest lucru fiind procedeul prin care paunul isi pune singur pene de paun in coada, ca sa fie mai paun, culmea culmilor fiind aceea ca paunul nostru nu prea stie sa faca impartirea si vrea sa scoata musai procentul de 40%, de altfel un procent mult prea cunoscut in anii cu inundatii din perioada 2008 – 2012) si de incapacitatea unor slujbasi de a spune verde in fata adevarul, iar adevarul se va vedea odata cu publicarea buletinului statistic al judetului Suceava, singura sursa autorizata sa prezinte date statistice si evolutii ale turismului la nivelul judetului”, a reacționat Nechifor.

Gheorghe Flutur: Până pe 25 septembrie nu sunt locuri de cazare în județul Suceava


Loading...

loading...

4 Comentarii

  1. DAN says:

    NICHIFORE,TU NU AI FACUT NIMIC IN CEI PATRU ANI CAT AI STAT LA CONDUCEREA JUDETULUI,ASA CA LAS-O MAI MOALE CU CRITICILE,NICI FLUTUR NU E STRALUCIT DAR MACAR SE STRADUIESTE,TU AI DORMIT ,

    Răspunde
    • Dan 2 says:

      Gresit. Nichifor a facut, dar nu a vrut sa plateasca presa sa il pupe in dos si sa il ridice in slavi cum o face Flutur. Flutur se lauda si cand doarme , sa dea bine la electorat… Flutur de unde are bani sa plateasca presa? Asta nu va intrebati? Sau …sunteti si voi pe statul de plata?

      Răspunde
  2. Raznatovici says:

    Deci acest Nichifor… mereu…vorbeste cand trebuie sa taca… Si unde mai pui….ca el ar trebuit sa taca malc…vesnic… Vinerea trecuta ( 18.08 ), in jurul orelor 21… totul Humorul si imprejurilile de la Voronet si manastirea humorului erau pline.. pana si Hotelul Carpati…era full cu rezervare. La trei pensiuni…nu am gasit la caea ora sa mananc un …bors…

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Cătălin Nechifor, reacționează la declarația președintelui CJ privind locurile de cazare din județ: În primul rând, această declarație oficială e foarte proastă | Moldova24

Lăsați un comentariu

*