Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Un adolescent de 16 ani a furat o mașină, a condus-o beat și a izbit-o într-un autoturism parcat. Un martor l-a prins înainte să fugă de poliție

Un adolescent, care nu avea nici măcar vârsta pentru a obține permisul de conducere, a furat o mașină, a condus-o beat, apoi a izbit-o într-un autoturism parcat.

Totul s-a petrecut, miercuri seară, pe o stradă din municipiul Rădăuți. Adolescentul de 16 ani, din localitate, a sustras un autoturism parcat în dreptul unui bloc din localitate, lăsat de proprietar neasigurat și cu cheia în contact și l-a condus pe o distanță de aproximativ 10 m, după care, a efectuat un viraj incorect spre stânga, intrând în coliziune cu un alt autoturism parcat.

După producerea evenimentului, minorul a fugit, dar a fost prins de un localnic, martor la cele întâmplate.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „furt în scop de folosință”, minorul de 16 ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru stabilirea unor măsuri preventive”, potrivit unui comunicat al Poliției Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Un adolescent de 16 ani a furat o mașină, a condus-o beat și a izbit-o într-un autoturism parcat. Un martor l-a prins înainte să fugă de poliție | Moldova24

Lăsați un comentariu

*