Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Un tânăr seminarist și-a pierdut viața după un accident în pivniţa Mănăstirii Putna

Un tânăr seminarist din Iași a murit în urma unui accident petrecut în incinta gospodăriei Mănăstirii Putna din județul Suceava. Sebastian Lungu, un elev de 17 ani al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași, originar din localitatea Golăiești, a murit la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, luni, 14 august.

El a avut parte de un accident într-o pivniță a mănăstirii Putna, când  și-a prins capul între barele liftului de marfă care deservește pivnița.

Sebastian a fost dus de urgență la Spitalul din Suceava,  cu un traumatism cranio-cerebral sever, și a fost transferat apoi la Iași, la Spitalul de Neurochirurgie, având leziuni neurologice grave.

Polițiștii suceveni au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Tânărul, elev al Seminarului din Iași, se afla cu încă patru-cinci colegi la o practică pe timpul verii la Mănăstirea Putna, acolo unde ajuta la diverse treburi. La un moment dat, vineri, a vrut să coboare într-o pivniță să aducă ceva ce îi ceruse un părinte. În acea pivniță se afla un ascensor pentru marfă prevăzut cu două uși metalice. Victima și-a prins capul în barele acestor uși. În cauză s-a deschis dosar penal de ucidere din culpă, vor fi audiați călugări și martori, să se vadă dacă se face sau nu vinovat cineva din personalul mănăstirii pentru accident”, a declarat, potrivit Ziarul de Iași, comisar Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*