Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

FOTO! Peste 100 de polițiști au asigurat ordinea la manifestările culturale și religioase de la Cacica și Putna

Pe perioada minivacanţei asociate Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului (12 – 15 august 2017), pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă, în baza planului aprobat de şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, s-a dispus ca un număr sporit de poliţişti să fie în stradă şi să desfăşoare activităţi specifice în acest week-end prelungit.

Urmare a măsurilor dispuse, la nivelul IPJ Suceava, în această perioadă nu s-au înregistrat accidente rutiere soldate cu persoane decedate sau rănite grav, circulaţia pe drumurile publice desfăşurându-se în condiţii de siguranţă. De asemenea, prin acţiunile desfăşurate au fost descurajate comportamentele de tip antisocial, iar prin măsurile ferme luate poliţiştii au generat un climat de siguranţă comunitară.

Pe perioada minivacanţei nu au fost înregistrate până în prezent acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, cei peste 250 de poliţişti care acţionează zilnic asigurându-le sucevenilor, turiştilor şi pelerinilor siguranţa fizică şi patrimonială.

Având în vedere fluxul sporit de persoane înregistrat în locurile publice în această perioadă şi în Ziua de Sfânta Maria, poliţiştii suceveni au acţionat cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale. De asemenea, zilnic, în perioada 12 – 15 august 2017, peste 40 de poliţişti rutieri au acţionat pe drumurile publice pentru prevenirea accidentelor rutiere cu cele 12 aparate radar din dotare dar şi pentru asigurarea fluidizării traficului şi pentru organizarea unor activităţi specifice asociate evenimentelor cultural – religioase.

Prezenţa sporită şi activă în teren este evidenţiată şi de rezultatele obţinute, pe lângă activităţile preventive ce au dus la o gestionare eficientă a situaţiei operative, fiind preîntâmpinate la timp evenimentele negative prin aplicarea de sancţiuni contravenţionale sau întocmirea de dosare penale.

O atenţie sporită a fost acordată activităţii de menţinere a ordinii şi liniştii publice la manifestările culturale şi religioase cu aflux sporit de persoane de la Cacia şi Putna. Mii de persoane au luat parte la aceste manifestări, bucurându-se în siguranţă de Sărbătoarea Sfintei Marii. Peste 100 de poliţişti au monitorizat cele două evenimente, atât poliţişti rutieri care au fluidizat traficul cât şi poliţişti de ordine publică dar şi poliţişti hudiciarişti în ţinută civilă pentru prevenirea furturilor şi a altor fapte antisociale.
Poliţiştii de prevenire şi poliţiştii de ordine publică au îndrumat cetăţenii şi au derulat activităţi de prevenire şi informare cu privire la reducerea riscului victimal şi adoptarea unor măsuri de siguranţă personală. Peste 2000 de materiale preventive au fost distribuite cetăţenilor, conţinând sfaturi pentru prevenirea furturilor din auto şi din locuinţe, prevenirea tâlhăriilor şi înşelăciunilor judiciare şi prevenirea faptelor cu violenţă.

Şi în cursul acestei zile poliţiştii monitorizează, în special, traseele de deplasare către zonele turistice ale judeţului și zonele de agrement, precum şi sectoarele de drumuri naţionale şi europene.
Totodată, poliţiştii atrag atenţia cu privire la consumul de alcool, multe din tragediile generate de criminalitatea cu violenţă sau de evenimentele rutiere producându-se pe fondul consumului de băuturi alcoolice în exces.
Legislaţia română nu interzice consumul de alcool însă, prevede sancţiuni pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani precum şi pentru comercializarea băuturilor alcoolice către minori.
Poliţiştii recomandă să:
evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, străzile cu baruri şi terase unde se consumă alcool şi sunt adunate persoane gălăgioase;
nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool;
evitaţi afişarea cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referiri la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră;
alegeţi drumurile intens circulate, luminate şi evitaţi zonele în construcţie, parcurile pustii şi străzile lăturalnice;
deplasaţi-vă în grup şi nu răspundeţi la provocările altor persoane;
nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute.

Sursa: comunicat IPJ Suceava


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Peste 100 de polițiști au asigurat ordinea la manifestările culturale și religioase de la Cacica și Putna | Moldova24

Lăsați un comentariu

*