Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

O lecție pentru toți! „Vreau să fiu doctoriţă la oraş”, spunea în urmă cu 11 ani o fetiță dintr-un cătun izolat din județul Suceava. Acum fetița este studentă la Medicină

A scrijelit primele litere într-o şcoală uitată de lume, la marginea României. A buchisit acasă, la lumina lumânării, pentru ca într-o zi să plece şi de gât să-i atârne nu neputinţa ori sărăcia, ci un stetoscop. E povestea unei tinere care a fost admisă la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Parcursul ei a fost urmărit de realizatorii seriei “Izolați în România”, potrivit StirileTVR.

Jurnaliștii de la TVR au filmat-o în februarie 2006. Laura Oroșanu era atunci unul dintre oamenii izolaţi din România pe care Dite Dinesz îi căuta şi le afla povestea.

11 ani mai târziu, tânăra e pe listele studenţilor admişi la Universitatea de Medicină din Iaşi.

“Îmi doresc foarte mult ca pe parcursul celor 6 ani de facultate să dau tot ce este mai bun, să fiu printre primii şi să ajung un medic adevărat”, spune acum Laura Oroşanu. “Iată că am ajuns în momentul în care încep facultatea şi o să devin doctoriţă la oraş”.

Îi sclipesc ochii de bucurie, aşa cum poate nu i-au sclipit niciodată acasă la ea, în satul Buc din judeţul Suceava, unde a învăţat să scrie la lumina lumânării.

A muncit, şi-a dorit cu înverşunare şi a întâlnit oameni dispuşi să plămădească visuri – părintele şi maicile de la Mănăstirea din Rădăuţi. Ei au sprijinit-o şi au încurajat-o.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*