Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, la Suceava: Ca să se întoarcă acasă, românii iau în considerare condițiile de muncă și școlarizare

Ministrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, a transmis, joi, la Suceava, în cadrul unei eveniment dedicat diasporei românești, în cadrul Campaniei “Informare acasă! Siguranță în lume”, că românii plecați la muncă în străinătate își doresc să se întoarcă în țară, dar printre condițiile lor nu se numără doar locurile de muncă.

Vedem de multe ori, în dialog cu autoritățile locale, prefecți, președinți de consilii județene, care ne prezintă proiecte, care ne prezintă faptul că există un număr mare de locuri de muncă, care nu sunt acoperite, pentru care nu există cerere. De asemenea, la nivelul autorității locale, s-au făcut mari eforturi și pentru modernizarea anumitor instituții, să fie un climat de lucru care să permită să-și desfășoare activitatea și acasă. De altfel, vrem să vă spunem că în sondajele realizate până în prezent, foarte mulți dintre românii care sunt chestionați iau în considerare și ca un criteriu de revenire acasă și condițiile de muncă, climatul de muncă și nu în ultimul moment iau în considerare condițiile de școlarizare”, a transmis ministrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac.

Evenimentul a avut loc la Muzeul de Istorie Suceava. Au rostit alocuțiuni ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, Grațiela Drăghici, secretar de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Dan Mihai Chirică, secretar de Stat la Ministerul Afacerilor Interne și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, la Suceava: Ca să se întoarcă acasă, românii iau în considerare condițiile de muncă și școlarizare | Moldova24

Lăsați un comentariu

*