Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Doi tineri care au spart site-ul ISU Suceava, reținuți de DIICOT

Doi tineri care au spart site-urile mai multor instituții din România, printre care și cel al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, au fost reținuți de procurorii DIICOT.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, la data de 09 august 2017, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Vâlcea şi Caraş-Severin, în cadrul unei acţiuni vizând săvârşirea de către suspecţii S.L.A. şi N.A.C. (în vârstă de 17 şi 18 ani) a infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

În cauză s-a reţinut că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, suspecţii S.L.A. şi N.A.C. au efectuat şi revendicat o serie de atacuri informatice (DDOS) de tip „defacement”, unele fiind îndreptate împotriva sistemelor informatice ale unor instituţii publice. Aceștia au spart inclusiv pagina Ministerului Educației, a unor universități, dar și a Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost indentificate şi ridicate mai multe sisteme informatice, harduri interne şi externe, smartphone-uri, stick-uri şi carduri de memorie, suporţi optici de tip CD/DVD, utilizate în activitatea infracțională.

Suspecţii S.L.A. şi N.A.C. au fost aduşi la sediul DIICOT – Structura Centrală în vederea audierii, stabilirii întregii activităţi infracţionale şi luării măsurilor care se impun faţă de aceştia.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Doi tineri care au spart site-ul ISU Suceava, reținuți de DIICOT | Moldova24

Lăsați un comentariu

*