Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Angajările în Primăria Suceava, blocate. 84 de posturi nu vor mai fi ocupate

Conducerea Primăriei Suceava a decis blocarea angajărilor în cadrul instituției pentru anul acesta, dar și pentru anul viitor, astfel că cele 84 de posturi vacante nu vor mai fi ocupate.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că din totalul de 753 de posturi, 104 sunt vacante, dar 20 sunt în curs de angajare, din care 16 la Direcția Economică, la executare silită.

Edilul a precizat că suspendarea va începe de joi și se va face o economie la fondul de salarii de 3 milioane de lei, respectiv cât fondul de salarii pentru o lună.

Eu îmi doresc să mențin acest lucru și anul viitor, dacă vom menține acest lucru vom face o economie la fondul de salarii de 7 milioane de lei, ceea ce înseamnă fondul de salarii pe două luni de zile. Este o realitate. Sunt multe posturi vacante la primărie, salariile erau foarte mici, nu era lumea interesată să vină să se angajeze la primărie, astăzi, cum decurg lucrurile, sigur, s-au mărit salariile prin lege. Nu vreau să comentez, văd fel de fel de comentarii.  Noi doar am aplicat legea, dar vreau să spun că astăzi salariile de la primărie sunt decente și sunt solicitări de angajare. De acum, sigur, mulțise vor îndrepta către primărie. Noi trebuie să muncim mai mult și mai bine.  Mai mult înseamnă să-i suplinim pe cei 84 de oameni care sunt posturile vacante și astăzi am avut o discuție cu salariații din primărie, cu reprezentanții salariaților, cu sindicatul, nu mai putem motiva acest lucru că, mă rog, nu lucrăm cât trebuie și cum trebuie că avem salariile mici”, a declarat Ion Lungu.

În aparatul de specialitate al primarului sunt aproape 50 de locuri vacante, dar sunt și la administrația pensiilor, la domeniul public

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*