Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

FOTO! Polițist de frontieră lovit cu pumnul în figură de un contrabandist

Un polițist din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de sus a fost lovit cu pumnul în plină figură de un contrabandist, nervos că a fost prins  cu țigări.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, duminică, 6 august, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus a observat în zona de frontieră, pe direcția localității Frătăuții Noi, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră le-au somat să se oprească și, deoarece acestea nu s-au conformat, a fost tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Indivizii au abandonat coletele și dat bir cu fugiții, dispersându-se în direcții diferite. Poliţiştii de frontieră au continuat urmărirea, reținând astfel doi bărbați, cetățeni ucraineni, identificați ca fiind K. Yevhenii, de 19 ani și D. Ivan, de 20 de ani.

Nervos că a fost prins, individul de 20 de ani a devenit violent și a lovit un polițist de frontieră cu pumnul în față.

Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi verificare a zonei. În continuare, s-a luat măsura conducerii celor doi cetățeni ucraineni împreună cu baxurile cu țigări la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor au rezultat 5.950 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 69.600 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
În urma cercetării în comun a zonei, autoritățile de frontieră din Ucraina ne-au informat că au reținut, de asemenea, doi cetățeni ucraineni, în apropierea frontierei. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, trecere frauduloasă a frontierei de stat şi ultraj, verificările fiind continuate sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun”, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*